Finhacka löken och blanda med övriga ingredienser till fyllningen. Låt den vila i 30 min i kylskåpet. Värm ugnen till 200°C varmluft.
Forma 12 köttbullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 25 min – vänd dem efter 15 min.
Koka potatisen tills den är mjuk och skär den sedan i bitar. Stek dem i en stekpanna i lite smör på hög värme tills de får en fin krispig yta. Salta och peppra.
Finhacka äpple och gurka och blanda med sallad och grovhackade valnötter.
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Tips
Du kan variera smaksättningen med timjan, spiskummin, vitlök, chili och curry.
Rör inte i fyllningen för länge, då blir köttbullarna hårda som kanonkulor.
Du kan variera smaksättningen med timjan, spiskummin, vitlök, chili och curry.
Du kan riva löken mycket fint på ett rivjärn om du har barn som inte vill ha lök (när de vet att det är lök i).