Blomkålssallad med varmrökt lax

30 minuter
584 kcal

Ingen går hungrig från bordet med denna läckra och matiga sallad med varmrökt lax, blomkål, quinoa och bönor.

Blomkålssallad med varmrökt lax

Blomkålssallad med varmrökt lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g röd quinoa
  • 150 g gröna bönor
  • 300 g blomkål
  • ½ rödlök
  • 1 tsk havssalt
  • 1 nypa svartpeppar, nymalen
  • 150 g varmrökt lax
  • Krasse
  • 1 msk saltade pumpafrön
  • 1 citron

Dressing:

  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger

Så gör du:

  • Koka quinoan efter anvisningen på förpackningen och skölj den i kokt vatten. Låt den rinna av i en sil.
  • Koka de gröna bönorna i 1-2 min. Skölj dem i kallt vatten.
  • Skär blomkål och rödlök i tunna skivor.
  • Vispa ihop honung och senap i en liten skål. Tillsätt olja, lite åt gången, och avsluta med vit balsamico.
  • Vänd blomkål, quinoa, bönor och rödlök tillsammans med dressingen i en stor skål. Salta och peppra.
  • Servera salladen på ett fat eller en stor tallrik. Dela laxen i mindre bitar och fördela den på salladen tillsammans med lite krasse. Strö över saltade pumpafrön och servera med citronklyftor.

TIPS Om du skärblomkål på ett mandolinjärn, så lägg den i iskallt vatten i 10-15 min efteråt. Då blir den extra krispig och spröd.