Vintersallad med grönkål, blomkål och rödbetor

15 minuter
244 kcal

Behöver kroppen en hälsoboost? Unna dig då den här fräscha och läckra vintersalladen med grönkål, blomkål och rödbetor.

Vintersallad med kål

Läcker och supersund vintersallad med grönkål, blomkål och rödbetor.

© wichmann+bendtsen

Vintersallad med kål och rotfrukter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 rödbeta, mellanstor
  • 2 morötter
  • 3 stora grönkålsblad
  • 1 äpple
  • ¼ blomkål i buketter
  • 10 brysselkål

Topping:

  • Lite bredbladig persilja

Dressing

  • 1 ekocitron, saft + rivet skal
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • msk akaciahonung
  • Havssalt
  • Färskmald peppar

Tillbehör:

  • Ev en bit lax eller falafel

Så gör du

  • Skala rödbetor och morötter. Ta bort stjälken från grönkålen, kärnhuset från äpplet och de yttersta bladen av brysselkålen.
  • Hacka all frukt och grönt fint i en matberedare. Häll det i en skål och toppa med finhackad persilja.
  • Blanda ihop dressingen och servera den vid sidan av. Ät ev en bit lax eller falafler till.

LÄS OCKSA: Sallader med rödbetor