Nyttiga recept Middag Vintersall... Vintersallad med grönkål, blomkål och rödbetor 15 minuter 244 kcal Behöver kroppen en hälsoboost? Unna dig då den här fräscha och läckra vintersalladen med grönkål, blomkål och rödbetor. Av Signe Moesby Leth 5 februari 2018 Läcker och supersund vintersallad med grönkål, blomkål och rödbetor. © wichmann+bendtsen Vintersallad med kål och rotfrukter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 rödbeta, mellanstor 2 morötter 3 stora grönkålsblad 1 äpple ¼ blomkål i buketter 10 brysselkål Topping: Lite bredbladig persilja Dressing 1 ekocitron, saft + rivet skal 1 msk äppelcidervinäger 1 msk olivolja msk akaciahonung Havssalt Färskmald peppar Tillbehör: Ev en bit lax eller falafel Så gör du Skala rödbetor och morötter. Ta bort stjälken från grönkålen, kärnhuset från äpplet och de yttersta bladen av brysselkålen. Hacka all frukt och grönt fint i en matberedare. Häll det i en skål och toppa med finhackad persilja. Blanda ihop dressingen och servera den vid sidan av. Ät ev en bit lax eller falafler till. LÄS OCKSA: Sallader med rödbetor GrönkålBlomkålKålRödbetorSalladVegetarisk mat