Thailand är populärt – både som resmål och på tallriken. Det förstår vi! Det thailändska köket är nämligen fullt av färska grönsaker, örter och kryddor som tillsammans ger massor av smak, vackra färger och underbara exotiska dofter.
Sätt dig bekvämt i din imaginära flygstol, för i veckans meny bjuder vi på en resa till det thailändska köket.
Det betyder massor av nyttiga, krispiga grönsaker och en mängd kryddor och örter som ger massor av smak. Resan bjuder således på både ingefära, citrongräs, chili, vitlök och koriander samt salta såser som soja, fisksås och ostronsås.
Veckans meny innehåller bland annat en välsmakande thaisoppa med räkor och röd curry, en biffsallad med chili och grönsaker samt en populär wok med kyckling, cashewnötter och grönsaker. Och om du vill ha en dag utan kött erbjuder vi en vegetarisk wok med ägg, fullkornsnudlar, broccoli, bönskott och jordnötter.
På helgen kan du också ge dig ut på en exotisk smakupplevelse redan på morgonen. Veckans bonusrecept är nämligen kvarg med en supergod mangogingerkompott och hemgjord granola.
Har du spänt säkerhetsbältet? Klara ... färdiga ... nu kör vi!
Smakliga måltider!
Veckans tips
Ge koriander en chans Koriander är ett måste i det thailändska köket, men den gröna örten är verkligen en vattendelare. Några älskar den, andra hatar den och tycker att den smakar tvål.
Försök att ge den en chans, för tillsammans med de andra kryddorna ger den rätten rätt thaismak. Avstår du helt kan du ersätta koriander med bredbladig persilja och öka mängden av de andra kryddorna.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.