Dela broccolin i buketter, och skär vårlök i grova bitar.
Lägg nudlarna i en skål, häll över kokande vatten och låt dem dra i några min tills de är mjuka. Häll bort vattnet.
Värm en wokpanna och stek broccoli och ⅔ av vårlökarna i cirka 3 min. Ställ åt sidan.
Lägg ägg i woken. Vänd runt i äggmassan då och då. Vänd ner de stekta grönsakerna i woken igen när äggen stannat. Tillsätt nudlarna och hälften av såsen.
Lägg upp rätten på ett fat och toppa med böngroddar, resten av vårlöken, chiliflagor och hackade jordnötter. Servera ev limeklyftor och resten av bassåsen vid sidan av.
Basissovs:
Chili, lime, socker och soja – skaka ihop och du har alla grundsmakerna till en smakfest.
Bassåsen kan varieras med t ex riven ingefära, vitlök och färska örter om du har det hemma. Men den är också riktigt god precis som den är.
TIPS! Kom ihåg att wok ska tillagas på hög värme. Rör hela tiden runt i woken så att ingredienserna inte bränner fast.
TIPS! Vänta alltid med såsen tills grönsakerna är stekta – annars kokas de istället och tappar sin sprödhet.