Kvarg med mango-ingefära-kompott & granola

Älskar du kvarg? Prova en exotisk version med en nyttig och enkel mangokompott och hemlagad granola med kokos och mandel.

En skål kvarg med mango-kompott och hemgjord granola

Kvarg med mango-ingefära-kompott & granola

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 4 dl kvarg

Mango-ingefära-kompott:

  • 1 mango
  • 5 färsk ingefära
  • ¼ tsk kardemumma
  • ½ dl vatten

Granola:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mandlar
  • 1 dl kokoschips
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk honung
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk kanel

Till servering:

  • Färsk mynta

Så här gör du

  • Fördela kvarg i två skålar och ställ dem kallt.
  • Skär mangoköttet i små tärningar och riv ingefäran. Lägg mango och de övriga kompottingredienserna i en kastrull. Låt sjuda i 30 min tills mangon är mjuk, och du har en tjock kompott.
  • Värm ugnen till 150 grader. Häll havregryn, mandlar och kokoschips i en skål.
  • Smält kokosolja och honung i en kastrull med kardemumma och kanel. Blanda noga och häll sedan ut över de torra ingredienserna i skålen. Rör runt noga.
  • Fördela granola på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ca 15–20 min, tills den är lätt gyllene. Håll koll på den och blanda gärna runt några gånger under tiden.
  • Låt granolan svalna helt och häll den i en lufttät burk. Den kan hålla sig i ett par veckor.
  • Servera kvarg med kompott, 1⁄2 dl granola och mynta.

TIPS Varför kvarg är lysande på morgonen: Kvarg är rikt på mättande proteiner som håller hungern borta långt in på förmiddagen. Samtidigt är kvarg kalorisnålt, vilket gör det perfekt om du vill gå ner i vikt.


Se receptet på hemgjord granola här