Enkel thaisoppa med räkor, citrongräs och röd curry

25 minuter
404 kcal

En värmande soppa med massor av antiinflammatoriska ingredienser och väldigt få kalorier.

Thaisoppa

ANTI-INFLAMMATORISK SOPPA – Gurkmeja är rik på kurkumin, som har en antiinflammatorisk effekt.

© wichmann+bendtsen

Enkel thaisoppa med räkor, citrongräs och röd curry

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ gul lök
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 msk ingefära, färsk
  • ½ tsk gurkmeja, färsk
  • ½ squash
  • ½ paprika
  • 1 stänger citrongräs
  • ½ lime, saft och skal
  • 1 msk fisksås
  • 55 g röd currypasta
  • ½ burk kokosmjölk
  • ½ l grönsaksbuljong
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 100 g stora räkor

Servering:

  • 75 g böngroddar
  • ½ knippa färska örter, t ex thaibasilika eller koriander

Så här gör du

  • Fräs finhackad lök i olivolja i en stor kastrull under några minuter.
  • Tillsätt finriven ingefära och gurkmeja och fräs i ytterligare någon min.
  • Finhacka zucchini, paprika och citrongräs och tillsätt i kastrullen tillsammans med lime, fisksås, currypasta, kokosmjölk, grönsaksbuljong, salt och peppar. Koka upp och låt sedan soppan sjuda i 15 min.
  • Tillsätt räkorna och låt sjuda i 5 min. 5. Smaka av soppan och servera med färska böngroddar och färska örter.

TIPS Vill du ha en mer mättande soppa kan du tillsätta kyckling.

TIPS Du kan också välja att strimla citrongräset på längden, men ta bort det från soppan innan du äter den.

I FORM 17/2023