Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Sök
Min sida
    Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Stäng
Till startsidan
    • MÄT DIN RUNDA
    • Rita din runda
    • Mina rundor
    • TRÄNING
    • Alla träningsprogram
    • Onlineträning
    • Fit på et kick-program
    • Övningar
    • Styrketräning
    • Yoga
    • Skador
    • Träningskläder och -utrustning
    • Coopertest - mät din kondition
    • Löpning
    • Gång
    • Löpprogram
    • Springa 5 km
    • Springa en mil
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervallträning
    • RECEPT
    • Menyer
    • Middag
    • Lunch
    • Frukost
    • Bröd
    • Sallad
    • Kakor
    • Pannkakor
    • Dessert
    • Nyttiga snacks
    • Smoothie
    • Juice-recept
    • Vegetarisk mat
    • Räkna om gram till dl
    • HÄLSOSAM KOST
    • Kostråd
    • Nyttiga råvaror
    • Träningskost
    • Räkna ut: Hur mycket protein per dag?
    • VIKT
    • Viktminskningskur
    • Kostplan
    • Tips för att gå ner i vikt
    • Platt mage
    • Kaloriförbränning
    • BMI-räknare
    • Kaloriräknare
    • Räkna ut din förbränning
    • HÄLSA
    • Förebyggande
    • Hjärta
    • Cancer
    • Stress
    • Sömn
    • Sund mage
    • Psykologi
    • Sex
    • Graviditet
    • Meditation
    • Skönhet och vård
  • Prenumeration
  • Bonusshop
  • Om I FORM
  • Tjuvtitta i magasinet
  • Kundtjänst
  • Annonsering
  • Min information
  • Mina sparade artiklar
  • Logga ut
Nyttiga recept
Menyer
Veckomenyn

Veckomenyn

Tallerken med squashpasta og vegetar kødsauce
Vecka 37

Ät klimatvänligt

Vill du äta lite mer klimatvänligt hjälper vi dig att komma igång den här veckan. Fokus ligger på grönsaker och baljväxter – som är bra både för planeten och för dig.

Om du bara vill ändra en sak i din kost för klimatets skull, ska du minska på nötköttet. Det har nämligen en skyhög klimatpåverkan.

I veckans meny har vi tagit bort både nöt- och fläskkött, för det går utmärkt att laga god och mättande mat utan. Istället fokuserar vi på sunda råvaror i säsong i form av grönsaker, baljväxter, potatis, fisk och musslor.

Vi börjar med en god bolognese, där det säkert inte alla märker att köttet saknas. Därefter får du brændende kærlighed med kalkonbacon, en fräsch blomkålssallad med falafel och fiskbullar i bästa mormorstil.

Vi avslutar med en skön pastarätt med musslor. Musslor har ett mycket lågt klimatavtryck och är lätta att få tag på lokalt. Så ät gärna fler! Rätten är också utsökt som middagsrätt för gäster – till exempel med ett gott hembakat bröd.

Om du vill äta klimatvänligt gäller det att utnyttja det som finns tillgängligt under säsongen och därför inte behöver transporteras långt. Just nu finns det gott om björnbär, som vi har använt generöst i vår goda pavlova. En kunglig dessert!

Smaklig måltid!

Måndag
Tallrik med squashpasta och vegetarisk köttfärssås
Middag

Vegetarisk bolognese med plantfärs och squashpasta

Klassikern spaghetti med köttfärssås har förvandlats till en god och enkel vegetarisk bolognese med växtfärs och squashpasta. Mums!

346 kcal
30 minuter
Tisdag
Brændende kærlighed med potatismos, kalkonbacon och svamp
Middag

"Brændende kærlighed" med potatismos, kalkonbacon och svamp

Hur gör man den danska klassikern brændende kærlighed? Det finns många sätt att göra det på. Vi har skapat en lite okonventionell version med grönsaker i potatismoset och svamp, vilket ger massor av umamismak.

595 kcal
30 minuter
Onsdag
Sallad med bakad blomkål och falafel
Lunch

Sallad med bakad blomkål och falafel

Efter en tur i ugnen blir blomkålen som godis – mjuk och läcker. Om du har en airfryer kan du också tillaga den i den.

463 kcal
30 minuter
Torsdag
Fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis
Middag

Stekta fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis

Smaka på I FORMs version av goda fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis!

628 kcal
25 minuter
Fredag
Middag

Smaka Italien: Spaghetti vongole

En napolitansk pastaklassiker till dagar då du längtar efter södra Europas sol.

551 kcal
30 minuter
Gott till helgen
Pavlova
Dessert

Pavlova med sensommarbär

Det här är ett av våra absoluta favoritrecept. Massor av bär – och färre kalorier – än i många andra typer av desserter.

209 kcal
3½ timmar
Frukostförslag - havregrynsgröt med frukt och nötter

Veckans tips

Ät klimatvänligt – hela dagen
Vi hjälper dig inte bara med klimatvänlig middag. Här får du tre förslag på både frukost och lunch i klimatets tecken.

3 x klimatvänlig frukost

  • Havregrynsgröt med topping av frukt eller bär och hackade mandlar.
  • Smoothie med grönkål, spenat, banan, kvarg, citronsaft och mandlar.
  • Fullkornsfrallor med jordnötssmör och en bit frukt till.

3 x klimatvänlig lunch

  • Rågbröd med sill och lök samt en råkostsalat med vitkål, morot och äpple.
  • Tomatsoppa med röda linser och pärlgraud toppad med rostade pumpafrön samt ett fullkornsbröd.
  • Rödkålssallad med stora vita bönor, tärnad apelsin och valnötter samt rostat rågbröd till.
Foodplan concepts background

I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten

Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.

Max 30 min tillagningstid
Max 650 kcal per måltid
Fisk eller skaldjur 1 gång i veckan
Vegetarisk måltid 1 gång i veckan
Nyttiga råvaror
Läs mer
    I FORM
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Ansvarig utgivare: Magnus Bergsten
    • KUNDTJÄNST
    • Självbetjäning
    • Telefon: 08-555 454 05
    Följ oss
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Nyhetsbrev
    • I FORM Resor
    Om I FORM
    • Prenumeration
    • I FORMs app
    • Erbjudande-shop
    • Om I FORM
    • FAQ
    • Wype - digital tidning
    • Annonsering
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolicy
    • Cookie-inställningar
    • Personuppgiftspolicy
    • Juridisk information