Ljummen biffsallad med paprika och chili

25 minuter
546 kcal

Här får du receptet på en supersund, thaiinspirerad biffsallad. Smaklig måltid!

Tallrik med biffsallad

SLUT PÅ MIDDAGSIDÉER? Prova denna biffsallad med paprika och chili.

© wichmann+bendtsen

Ljummen biffsallad med paprika och chili

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 thaischalottenlök eller 1 vanlig schalottenlök
  • 6 skiva ingefära
  • 1 citrongräs
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 300 g oxfilé, eller filé från kalv
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk ostronsås
  • 3 droppar chilisås, stark
  • 2 msk soja
  • 1 spetskål
  • ½ paprika av varje: röd, gul och grön
  • 3 lime
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • ½ gurka
  • 1 röd chili
  • 1 hjärtsallad
  • 2 kvistar thai­basilika
  • 2 kvistar koriander

Så lagar du biffsallad

  • Skär lök, ingefära och citrongräs fint och stek i olivolja i en panna eller i en wok.
  • Skär köttet i tunna strimlor, badda det torrt och lägg det i pannan eller i woken. Stek några minuter och vänd runt hela tiden.
  • Häll i fisksås, ostronsås, chilisås och soja.
  • Skär spetskål och paprikor i lagom stora strimlor, och tillsätt dem och ½ dl vatten i köttet.
  • Pressa två limefrukter och smaksätt salladen med lime­saft, salt och svartpeppar.
  • Dela gurkan, skrapa ur kärnorna med en sked och tärna resten av gurkan. Skär chili i fina ringar och skär den sista limen i klyftor.
  • Lägg upp köttet på salladsbladen med gurka, chili, örtkryddor och lime.

Pröva också våra fylld paprika.

TIPS!Är koriander inte din grej så byt ut den mot bredbladig persilja. På det viset får du en mer nordisk och mindre thaiaktig smak.