Nyttiga recept Middag Ljummen bi... Ljummen biffsallad med paprika och chili 25 minuter 546 kcal Här får du receptet på en supersund, thaiinspirerad biffsallad. Smaklig måltid! Av Anne Larsen 4 september 2019 SLUT PÅ MIDDAGSIDÉER? Prova denna biffsallad med paprika och chili. © wichmann+bendtsen Ljummen biffsallad med paprika och chili Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 6 thaischalottenlök eller 1 vanlig schalottenlök 6 skiva ingefära 1 citrongräs 2 msk extra jungfruolja 300 g oxfilé, eller filé från kalv 2 msk fisksås 2 tsk ostronsås 3 droppar chilisås, stark 2 msk soja 1 spetskål ½ paprika av varje: röd, gul och grön 3 lime Havssalt Svartpeppar, färskmald ½ gurka 1 röd chili 1 hjärtsallad 2 kvistar thaibasilika 2 kvistar koriander Så lagar du biffsallad Skär lök, ingefära och citrongräs fint och stek i olivolja i en panna eller i en wok. Skär köttet i tunna strimlor, badda det torrt och lägg det i pannan eller i woken. Stek några minuter och vänd runt hela tiden. Häll i fisksås, ostronsås, chilisås och soja. Skär spetskål och paprikor i lagom stora strimlor, och tillsätt dem och ½ dl vatten i köttet. Pressa två limefrukter och smaksätt salladen med limesaft, salt och svartpeppar. Dela gurkan, skrapa ur kärnorna med en sked och tärna resten av gurkan. Skär chili i fina ringar och skär den sista limen i klyftor. Lägg upp köttet på salladsbladen med gurka, chili, örtkryddor och lime. Pröva också våra fylld paprika. TIPS!Är koriander inte din grej så byt ut den mot bredbladig persilja. På det viset får du en mer nordisk och mindre thaiaktig smak. ChiliNötköttPaprikaSallad