Rabarbersaft med jordgubbar

50 minuter
220 kcal

Gör din egen saft av syrliga rabarber, läskande vattenmelon och söta jordgubbar.

Rabarbersaft med vattenmelon.

Hemlagad rabarbersaft

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g vattenmelon
  • ½ lime
  • 200 g frysta jordgubbar

Rabarbersirap

  • 8 rabarberstjälkar
  • ½ krm stevia
  • ½ msk agavesirap
  • ½ krm vaniljpulver
  • ½ dl vatten

Topping

  • Färsk frukt och örtkryddor
  • Tillsätt ev färsk ingefära och en skvätt agavesirap

Så gör du rabarbersaft

  • Dagen före: Skär 8 rabarberstjälkar i 3 cm stora bitar och lägg i en gryta ihop med stevia, agavesirap, vaniljpulver och vatten.
  • Koka i 10 minuter.
  • Häll därefter blandningen genom ett saftfilter, så du får en fin röd vätska utan trådar från

rabarberna.

  • Koka vätskan i 30-40 minuter, så den blir mer koncentrerad – håll ögonen på den under tiden, så inte all vätska försvinner och den bränns.
  • Samma dag: Mixa vattenmelon, lime och jordgubbar till en jämn konsistens.
  • Fördela drycken i 4 glas, häll sedan rabarbersirap överst och toppa ev med örtkryddor.
  • Drick genast.