Nyttiga recept Juice-recept Rabarbersa... Rabarbersaft med jordgubbar 50 minuter 220 kcal Gör din egen saft av syrliga rabarber, läskande vattenmelon och söta jordgubbar. Av Michelle Kristensen 24 maj 2016 Hemlagad rabarbersaft Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 300 g vattenmelon ½ lime 200 g frysta jordgubbar Rabarbersirap 8 rabarberstjälkar ½ krm stevia ½ msk agavesirap ½ krm vaniljpulver ½ dl vatten Topping Färsk frukt och örtkryddor Tillsätt ev färsk ingefära och en skvätt agavesirap Så gör du rabarbersaft Dagen före: Skär 8 rabarberstjälkar i 3 cm stora bitar och lägg i en gryta ihop med stevia, agavesirap, vaniljpulver och vatten. Koka i 10 minuter. Häll därefter blandningen genom ett saftfilter, så du får en fin röd vätska utan trådar från rabarberna. Koka vätskan i 30-40 minuter, så den blir mer koncentrerad – håll ögonen på den under tiden, så inte all vätska försvinner och den bränns. Samma dag: Mixa vattenmelon, lime och jordgubbar till en jämn konsistens. Fördela drycken i 4 glas, häll sedan rabarbersirap överst och toppa ev med örtkryddor. Drick genast. Läs också: Rabarberkaka med jordgubbar och grekisk yoghurt VattenmelonMelonJordgubbarRabarber