Rabarbertårta med skyrkräm

1,5 timme
305 kcal

Förvänta dig stora applåder när du serverar den här upp- och nervända rabarbertårtan med skyrkräm till dina gäster.

Rabarbertårta.

Rabarbertårta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Fyllning

  • rabarberstjälkar
  • ¼ krm stevia
  • ¼ krm vaniljpulver
  • ¼ tsk finriven färsk ingefära
  • ¼ dl vatten

Smeten

  • 29 g mandelmjöl
  • 8⅓ g kokosfibermjöl
  • 8⅓ g bovetemjöl
  • ⅓ msk vallmofrön
  • ¼ tsk stevia
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ ägg
  • Saft av 1 citron, skal av ½ citron
  • ¼ dl olivolja
  • ¼ dl skyr
  • ½ msk agavesirap
  • dl lättmjölk

Kräm

  • 1 dl skyr
  • ¼ krm stevia
  • ⅓ msk "rabarbervätska"

Så lagar du rabarbertårta med skyrkräm

  • Skär rabarberna i bitar på 5 cm.

  • Koka dem och de övriga ingredienserna i 3–7 minuter – rabarberna ska inte bli så mjuka att de förlorar formen.

  • Ta upp bitarna och koka in vätskan tills den blir mer koncentrerad.

  • Vispa äggulor, skyr, olja, agavesirap och citron. Blanda det torra och häll i äggvispet.

  • Vispa vitorna styva och vänd i.

  • Lägg bakplåtspapper i en kakform. Lägg rabarberna i botten i ett fint mönster och häll smeten över.

  • Sockra ev med lite sukrin på toppen.

  • Grädda i 175 grader varmluft i 45–55 minuter. När tårtan är kall vänds den upp på ett fat med rabarbersidan uppåt.

  • Krämen: Rör ihop krämen och servera tillsammans med kakan, när den är klar. Kan frysas.

Näringsinnehåll i rabarbertårta per person