Rabarbertårta med skyrkräm
Förvänta dig stora applåder när du serverar den här upp- och nervända rabarbertårtan med skyrkräm till dina gäster.
Förvänta dig stora applåder när du serverar den här upp- och nervända rabarbertårtan med skyrkräm till dina gäster.
Skär rabarberna i bitar på 5 cm.
Koka dem och de övriga ingredienserna i 3–7 minuter – rabarberna ska inte bli så mjuka att de förlorar formen.
Ta upp bitarna och koka in vätskan tills den blir mer koncentrerad.
Vispa äggulor, skyr, olja, agavesirap och citron. Blanda det torra och häll i äggvispet.
Vispa vitorna styva och vänd i.
Lägg bakplåtspapper i en kakform. Lägg rabarberna i botten i ett fint mönster och häll smeten över.
Sockra ev med lite sukrin på toppen.
Grädda i 175 grader varmluft i 45–55 minuter. När tårtan är kall vänds den upp på ett fat med rabarbersidan uppåt.
Krämen: Rör ihop krämen och servera tillsammans med kakan, när den är klar. Kan frysas.
Näringsinnehåll i rabarbertårta per person