Rabarbertårta.
© wichmann+bendtsen

Rabarbertårta med skyrkräm

Förvänta dig stora applåder när du serverar den här upp- och nervända rabarbertårtan med skyrkräm till dina gäster.

Rabarbertårta

12 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 75 minuter

Tid totalt: 1,5 timme

INGREDIENSER

Fyllning

9-11 rabarberstjälkar

1/6 tsk stevia

1/5 tsk vaniljpulver

1 tsk finriven färsk ingefära

1 ½ dl vatten

Smeten

175 g mandelmjöl

50 g kokosfibermjöl

50 g bovetemjöl

2 msk vallmofrön

1/5 tsk stevia

½ tsk bakpulver

¼ tsk vaniljpulver

4 ägg

Saft av 1 citron, skal av ½ citron

1 dl olivolja

1 dl skyr

3 msk agavesirap

½–1 dl lättmjölk

Kräm

6 dl skyr

⅛ tsk stevia

2 msk "rabarbervätska"

Så lagar du rabarbertårta med skyrkräm


  • Skär rabarberna i bitar på 5 cm.
  • Koka dem och de övriga ingredienserna i 3–7 minuter – rabarberna ska inte bli så mjuka att de förlorar formen.
  • Ta upp bitarna och koka in vätskan tills den blir mer koncentrerad.
  • Vispa äggulor, skyr, olja, agavesirap och citron. Blanda det torra och häll i äggvispet.
  • Vispa vitorna styva och vänd i.
  • Lägg bakplåtspapper i en kakform. Lägg rabarberna i botten i ett fint mönster och häll smeten över.
  • Sockra ev med lite sukrin på toppen.
  • Grädda i 175 grader varmluft i 45–55 minuter. När tårtan är kall vänds den upp på ett fat med rabarbersidan uppåt.
  • Krämen: Rör ihop krämen och servera tillsammans med kakan, när den är klar. Kan frysas.

Näringsinnehåll i rabarbertårta per person

Näringsinnehåll i rabarbertårta per person

Energi: 305 kcal

Protein: 13,83 g

Fett: 19,16 g

Kolhydrat: 20,25 g

Kostfiber: 6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar