10 x dansk koldskål
Danskarnas favorit koldskål – eller kallskål – är perfekt på sommardagen, både som dessert och som mellanmål. Här är 10 goda recept på koldskål för dig.
Danskarnas favorit koldskål – eller kallskål – är perfekt på sommardagen, både som dessert och som mellanmål. Här är 10 goda recept på koldskål för dig.
Det är superenkelt att göra din egen hemlagade koldskål. Förbered bara alla ingredienser, lägg dem i mixern och voila – du har din alldeles egna läckra, fräscha koldskål. I den här versionen med hallon och en läcker lakritstwist.
Det här receptet bygger på vårt grundrecept på koldskål #1 (klassisk koldskål med ägg och kärnmjölk) – med hallon och lakrits. Om du vill ha en koldskål utan ägg eller med andra smaker kan du hitta massor av inspiration i recepten längre ner på sidan.
Här är 3 olika grundrecept på koldskål – med och utan ägg, mjölk och kvarg.
De 3 grundrecepten ligger till grund för de 10 smakerna (hallon-koldskålen ovan och de 9 andra goda smakerna nedan), men du kan naturligtvis välja det grundrecept du föredrar.
Alla smaker är vispade eller mixade. Bäst är att mixa de smaker som innehåller bär, frukt eller örter.
För 2 personer:
Förbered alla ingredienser och mixa eller vispa ihop allt.
För 2 personer:
Förbered alla ingredienser och mixa eller vispa ihop allt.
OBS! För koldskålsvarianten med bärsirap halverar du mängden socker i grundreceptet.
För 2 personer:
Förbered alla ingredienser och mixa eller vispa ihop allt.
OBS! För koldskålsvarianten med örtsirap halverar du mängden socker i grundreceptet.
När du gör din egen koldskål kan du enkelt variera smaken – med till exempel jordgubbar, mynta eller mango. Mums!
Til 2 personer:
Rosta quinoaflakes och linfrön i smör och honung. Mixa eller vispa alla ingredienser i grundreceptet ordentligt. Häll upp i skålar och strö över crunch.
För 2 personer:
Mixa alla ingredienser från grundreceptet med 150 g jordgubbar. Strö över det papperstunna rostade rågbrödet och resten av de färska bären, skurna i mindre bitar.
För 2 personer:
Mixa ingredienserna från grundreceptet med limesaft och de färska myntabladen.
För 2 personer:
Rosta quinoaflingor och linfrön i smör och honung. Mixa alla ingredienser i grundreceptet med citronmeliss. Häll upp i en skål och strö över crunch.
För 2 personer:
Mixa eller vispa ingredienserna i grundreceptet och häll upp i skålar. Blanda svarta vinbär med socker och citronsaft. Sila sirapen och ringla den i skålarna.
För 2 personer:
Vispa eller mixa ingredienserna från grundreceptet med havtornsjuice och servera med frystorkad havtorn.
För 2 personer:
Skala mangon och skär loss mangoköttet från kärnan. Mixa ingredienserna från grundreceptet med 150 g mango. Skär resten av mangon i små kuber och strö dem över.
För 2 personer:
Blanda mynta och citronmeliss med honung och citronsaft. Mixa eller vispa sedan ingredienserna från grundreceptet och häll upp i skålar. Vänd ner mynta-citronmelisssirapen och strö över frystorkade hallon.
För 2 personer:
Mixa ingredienserna från grundreceptet med äppeljuice, mjölk och 150 g bär. Häll upp och servera med de resterande bären.
*Recepten publicerades ursprungligen i I FORM nr 15/2015