10 x koldskål

Koldskål är danskarnas recept på en lyckad sommardag, både som dessert och mellanmål. Här bjuder vi på 10 svalkande och goda koldskålsrecept.

Klassisk koldskål med crunch

KLASSISK KOLDSKÅL MED CRUNCH 1 portion grundkoldskål nr 1 (se ruta). Rosta 4 msk quinoaflingor med 1 tsk linfrön, 1 tsk smör och 1 tsk honung, och strössla över. Näringsinnehåll per person: Energi: 372 kcal. Protein: 15,5 g. Fett: 16,8 g. Kolhydrater: 40,4 g. Kostfiber: 1,3 g

Koldskål med jordgubbar och rostat rågbröd

KOLDSKÅL MED JORDGUBBAR OCH ROSTAT RÅGBRÖD 1 portion grundkoldskål nr 1 (se ruta). Mixa med 150 g jordgubbar. Toppa med lövtunna bitar av rostat rågbröd och färska jordgubbar. Näringsinnehåll per person: Energi: 356 kcal. Protein: 14,7 g. Fett: 13,6 g. Kolhydrater: 45,3 g. Kostfiber: 3,1 g

Koldskål Mojito-style

KOLDSKÅL MOJITO-STYLE 1 portion grundkoldskål nr 2 (se ruta). Mixa med saft från 2 limefrukter och ett par färska myntakvistar. Näringsinnehåll per person: Energi: 198 kcal Protein: 19,5 g Fett: 1,2 g Kolhydrater: 27,1 g Kostfiber: 0,4 g

Koldskål med citronmeliss och crunch

KOLDSKÅL MED CITRONMELISS OCH CRUNCH 1 portion grundkoldskål nr 2 (se ruta). Mixa med en näve citronmeliss och toppa med samma crunch som till den klassiska koldskålen. Näringsinnehåll per person: Energi: 282 kcal. Protein: 21,8 g. Fett: 5,1 g. Kolhydrater: 37,2 g. Kostfiber: 1,3 g.

Koldskål med vinbärssirap och järnört

KOLDSKÅL MED VINBÄRSSIRAP OCH JÄRNÖRT 1 portion grundkoldskål nr 2 (se ruta). Mixa 2 dl svarta vinbär med 1 msk socker och lite citronsaft. Sila och swirla i skålen. Toppa med järnört. Näringsinnehåll per person: Energi: 252 kcal ● Protein: 20 g ● Fett: 1,8 g ● Kolhydrater: 40 g ● Kostfiber: 2,9 g

Koldskål med havtorn

KOLDSKÅL MED HAVTORN 1 portion grundkoldskål nr 1 (se ruta). Vispa eller mixa med 1 dl havtornsjuice och servera med frystorkad havtorn. Näringsinnehåll per person: Energi: 307 kcal Protein: 13,6 g Fett: 13,3 g Kolhydrater: 34,1 g Kostfiber: 1,5 g

Koldskål med mango

KOLDSKÅL MED MANGO 1 portion grundkoldskål nr 3 (se ruta). Mixa koldskålen med 150 g mango och servera med fint skurna mangotärningar. Näringsinnehåll per person: Energi: 253 kcal Protein: 9,6 g Fett: 5,6 g Kolhydrater: 41,7 g Kostfiber: 1,9 g

Koldskål med örtkryddssirap

KOLDSKÅL MED ÖRTKRYDDSSIRAP 1 portion grundkoldskål nr 3 (se ruta). Mixa en stor näve mynta och citronmeliss med 2 msk honung och lite pressad citron. Swirla i skålen och toppa med frystorkade hallon. Näringsinnehåll per person: Energi: 268 kcal Protein: 10,1 g Fett: 5,6 g Kolhydrater: 45 g Kostfiber: 2,2 g

Koldskål med skogsbär

KOLDSKÅL MED SKOGSBÄR 1 portion grundkoldskål nr 2 (se ruta). Mixa med 1,5 dl ofiltrerad äppelmust, 1 dl minimjölk och 150 g blåa bär, t ex svarta vinbär, björnbär och blåbär. Toppa med lite bär. Näringsinnehåll per person: Energi: 270 kcal Protein: 21,5 g Fett: 1,8 g Kolhydrater: 42,4 g Kostfiber: 2,1 g