Putmage efter förlossning?

Kommer din platta mage inte tillbaka självmant? Ge den lite hjälp på vägen.

Alla mammor vet att magen både känns och ser annorlunda ut när man just fött barn.

Livmodern har nämligen varit stor som en melon och det tar tid för den att återfå sin normala storlek som ett litet päron.

Blir magen uppblåst av att vara gravid?I regel sjunker magen på plats inom 6–8 veckor – det gäller både när man fött vaginalt och fått kejsarsnitt.

Även amningen medverkar till att livmodern drar sig samman, så att magen snabbare blir platt. Därför är det också bra att ge barnet bröstet när det vill ha det, om det finns möjlighet.

För vissa kvinnor försvinner den lilla putmagen aldrig, även om de ammar, och även om det gått flera månader sedan förlossningen.

Så här tar du hand om den

Du kommer långt genom att äta sunt och motionera. Fokusera dessutom på övningar för den djupa magmuskeln och för bäckenbottnen, eftersom de arbetar nära varandra. För en platt mage krävs en stark bäckenbotten.

Om du har tränat hårt och ätit nyttigt men fortfarande inte får någon platt mage är sista utvägen att få överflödig hud borttagen hos en plastikkirurg.

Så blir du av med svullen mage

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background