En platt mage är en sund mage

När man frågar olika personer varför de vill ha en platt mage svarar nästan alla: ”För att det är snyggast.”

Men det finns många andra bra skäl till att bli av med fettet på magen.

Ditt hjärta blir friskare

Fettet på magen är det osundaste eftersom det är mycket instabilare än fett på höfter, skinkor och lår och därför lättare frigörs till blodet.

Fettet utsöndrar en stor mängd triglycerid och kolesterol, som kan leda till hjärt-kärlsjukdomar om ämnena stannar för länge i blodet.

Om du kan bli av med fettkudden på magen minskar det därför din risk att drabbas av blodpropp eller hjärtstopp väsentligt.

Du får bättre hållning

En toppig mage är en följd av slappa magmuskler som inte tränats på rätt sätt. Och när du väl har slappa magmuskler är det lätt hänt att det blir sak samma med resten av kroppen, du får en dålig och slapp hållning när du går och står.

Om du däremot skaffar dig en fast, platt mage kan det återverka på den dåliga hållningen så att du i stället presenterar dig med rak hållning som utstrålar självtillit och styrka.

Du avlastar din rygg

När du tränar magmusklerna har det också stor effekt på ryggen. Musklerna i mage och rygg samarbetar nämligen nära och är mycket beroende av varandra för att kunna fungera normalt.

När du stärker magen avlastar du därmed musklerna i ryggen, de tenderar bli överbelastade om de också måste göra magmusklernas arbete.