13 hälsofördelar med att följa tarmkuren

Här är alla hälsofördelar med att äta tarmvänligt – både på kort och på lång sikt.

Glad kvinna lyssnar på musik utomhus – sunda tarmar.

SUND TARM = SUND KROPP Nu är det slut med trötthet, huvudvärk och extrakilon! Det finns massor av hälsofördelar med att följa vår tarmvänliga diet.

Hälsofördelar med I FORMs tarmkur - på kort sikt

1. VIKTNEDGÅNG - Om du är överviktig går du ner i vikt och blir smalare runt midjan, eftersom tarmkuren begränsar ditt intag av kalorier.

LÄS OCKSÅ:Sensekuren – slank med sunt förnuft

2. PLATT MAGE - Du blir mindre uppblåst eftersom du äter mindre gluten, fett och rött kött, som rör sig långsamt genom systemet.

3. NY ENERGI - Du får mer energi eftersom du inte överäter och ditt blodsocker hålls stabilt.

4. MINDRE HUVUDVÄRK - Du får mindre huvudvärk, eftersom du får tillräckligt med vätska.

5. BÄTTRE SÖMN - Du blir inte slö och dåsig när du inte längre äter massor av godis och dricker mängder av cola. Istället sover du gott när det är dags att sova.

6. BRA MATSMÄLTNING - Din matsmältning fungerar bättre när du tankar upp med massor av grönsaker och sköljer ner dem med vätska i form av kranvatten.

7. MINDRE INFLAMMATION - Kosten i I FORMs tarmkur är antiinflammatorisk. Det betyder att den bekämpar och hämmar inflammation i kroppen. Inflammation kopplas ihop med allt från depression till hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Så blir du av med uppblåst och svullen mage

Hälsofördelar med tarmvänlig kost - på lång sikt

8. SUNT HJÄRTA - Om du är överviktig kommer ditt hjärta och kretslopp ha stor glädje av att du går ner i vikt, liksom ditt hjärta kommer att må bra av att du byter ut en del av det mättade fettet från kött mot omättat fett från t ex fisk och avokado.

9. STARKT IMMUNFÖRSVAR - Ditt immunförsvar blir starkare av att du äter mycket mer grönsaker på tarmkuren. En mycket stor del av immunförsvaret är kopplat till ditt tarmsystem.Kefir har fått en comeback. Men vad är kefir egentligen bra för? Få svaret här

10. FÄRRE LIVSSTILSSJUKDOMAR - Din risk för livsstilssjukdomar som diabetes minskar, om du är överviktig och går ner i vikt.

11. MINDRE CANCERRISK - Din risk för att drabbas av olika typer av cancer minskar när du äter mer grönsaker och mindre rött samt processat kött.

12. STARKA BEN - Dina tänder och ditt skelett blir starkare när du skippar cola och godis och istället tankar upp med bra näringsämnen.

13. MINDRE RISK FÖR DEMENS OCH DEPRESSION - En lång rad sjukdomar, t ex demens, depression, hjärt-kärlsjukdomar, gikt och diabetes, förvärras eller framkallas av inflammation i kroppen. Därför kommer tarmkurens antiinflammatoriska effekt minska risken för de här sjukdomarna. Hela I FORMs tarmkur