Styrketräning på liten budget

Träning behöver varken ske på gymmet eller med hjälp av en massa dyra redskap. I FORMs träningsexpert Michelle Kristensen ger dig här ett effektivt och roligt styrketräningsprogram med tre billiga och enkla hushållsredskap, som många redan har hemma.

Så ska du träna

Uppvärmning: Se till att värma upp i 10 minuter, innan du börjar med övningarna. Det är viktigt att få rört alla leder, få upp pulsen lite och bli varm i kroppen. Om du saknar inspiration till uppvärmningen, kan du hitta övningar på iform.se.

Träning: Efter uppvärmningen är det dags att träna med de tre redskapen här. Du kan självklart också använda liknande redskap, som du tycker lämpar sig. Du ska totalt göra 6 övningar med dem. Övningarna ska få upp din puls och stärka kroppen.

Repetitioner: Totalt ska du göra de 6 övningarna i 4 rundor. Du gör alltså först övning 1 följt av övning 2, därefter övning 3, osv. Försök att göra så korta pausersom möjligt mellan varje övning - det bästa är om du inte pausar alls. När du har kört igenom de 6 övningarna, pausar du i 2 minuter, innan du börjar om från början igen.

Kom ihåg att stretcha efteråt och beröm dig själv för ett bra träningspass!

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background