Semesterträning: 6 övningar du kan göra på hotellrummet

Håll dig i form hela semestern – helt utan några prylar.

Kvinna står i sitt hotellrum i träningskläder

DU BEHÖVER INTE SKIPPA TRÄNINGEN UNDER DIN SEMESTER Vi ger dig sex övningar som passar perfekt att göra på hotellrummet.

© iStock / Getty Images

Ska du resa på semester till en plats där det inte finns något gym, eller vill du bara inte ödsla för mycket tid på att träna under semestern, så kan du lätt hålla formen med ett kort och effektivt träningspass på hotellrummet.

Det finns nämligen många bra övningar som varken kräver utrustning eller plats. Här har vi valt ut sex av våra favoriter som tränar hela kroppen.

Bulgarisk benböjning

Placera den ena foten på hotellsängen bakom dig och gör knäböj. Denna effektiva övning tränar både låren och rumpan samtidigt som balansen och koordinationen förbättras. Se den här.

Lutande armhävningar

Armhävningar tränar främst bröstmusklerna, men också axlarna, armarna och magmusklerna får bra träning. En av de lite tuffare varianterna är den här, där du har fötterna uppe på en säng eller stol bakom dig.

Alternativ rodd

Om du har ett bord som är någorlunda stadigt på ditt hotellrum, så bör du ha med denna övning för bröstryggen och armarna på programmet. Ned under bordet och dra dig upp.

Mountain climbers

Här tränar du på en och samma gång magmusklerna, axlarna och delar av armarna. Om du ökar tempot så får du också upp pulsen rejält. Se den här.

Dips

På hotellrummet kan du göra denna tricepsövning med händerna på sängkanten. Se den här.

Burpees

Om du vill träna flera muskler på en och samma gång och samtidigt få upp pulsen rejält, så är burpees en av de bästa kroppsviktsövningar du kan göra. Här ska du göra både armhävningar och hoppa under en och samma rörelse. Se den här.