Rödbetshummus

1 timme
243 kcal

Du känner helt säkert till den klassiska hummusen som är gjord på kikärtor. Men har du provat rödbetshummus? Rödbetor ger hummusen en läcker röd färg – och så är den supersund med massor av kostfibrer och C-vitamin. Smaklig måltid!

Skål med hummus på rödbetor.

Rödbetshummus med grekisk yoghurt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g rödbetor
  • ½ burk kikärtor, sköljda
  • ¾ msk tahini, sesampasta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • ½ vitlöksklyftor, pressade
  • tsk spiskummin
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar

Till servering

  • ½ msk grekisk yoghurt
  • pistagenötter, grovhackade
  • ¼ tsk olivolja
  • Myntablad

Så gör du hummus på rödbetor

  • Skala rödbetorna, packa in dem i aluminiumfolie och baka dem i ugnen i 180 grader i 45 minuter, tills de är mjuka.
  • Låt rödbetorna svalna och mixa med övriga ingredienser, tills du har en läcker, krämig hummus.
  • Smaka av och servera med grekisk yoghurt, pistagenötter, droppar av olivolja och färska myntablad. Ät tillsammans med ett gott bröd.

Undvik röda fingrar

Rödbetans läckra färg är finast på rödbetan – inte på fingrarna! Ta därför på dig ett par engångshandskar när du skalar och skär den. Skydda ev skärbrädan med en fryspåse.