Spenathummus med kryddräkor

25 minuter
409 kcal

Prova det här receptet med spenathummus och kryddiga räkor med chili och persilja. Perfekt som förrätt eller plockmat.

Rätt med spenat och räkor

Spenathummus och räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Chips och grönt

  • 3 näve bladspenat (använd gärna vanlig spenat och babyspenat)
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 stor kålrabbi
  • 4 bladselleristjälkar

Hummus

  • 1 fett stor vitlök
  • 240 g kokta kikärtor
  • 1 lime (saften)
  • 130 g spenat
  • ½ tsk havssalt
  • ½ tsk chiliflingor
  • 1 msk tahini
  • 1 näve bredbladig persilja
  • ½ dl mjölk

Räkor

  • 150 g tigerräkor (ASC-certifierade)
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • ½ tsk finhackad chili
  • 2 msk finhackad bredbladig persilja
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 tsk pressad lime

Så lagar du spenathummus och räkor

  • Vänd spenatbladen i en skål med olivolja.
  • Fördela dem därefter på 2–3 bakplåtar, salta och grädda chipsen i 150 grader varmluft i 15–20 minuter.
  • Skär kålrabbi i tunna skivor på mandolinjärn och lägg dem i kallt vatten tills de är krispiga, ta upp dem och låt dem rinna av. Skär bladsellerin i stavar.
  • Lägg alla hummusingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Skala räkorna.
  • Hacka persiljan och chilin fint och blanda med pressad lime och agavesirap. Vänd räkorna i blandningen och stek i olivolja i en panna i 2–3 minuter, tills de får färg.
  • Avnjut som plockmat.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background