Spenathummus och räkor
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 25 minuter
INGREDIENSER
Chips och grönt
3 näve bladspenat (använd gärna vanlig spenat och babyspenat)
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 stor kålrabbi
4 bladselleristjälkar
Hummus
1 fett stor vitlök
240 g kokta kikärter
1 lime (saften)
130 g spenat
½ tsk havssalt
½ tsk chiliflingor
1 msk tahini
1 näve bredbladig persilja
½ dl mjölk
Räkor
150 g tigerräkor (ASC-certifierade)
1 tsk olivolja till stekning
½ tsk finhackad chili
2 msk finhackad bredbladig persilja
1 tsk agavesirap
1 tsk pressad lime
Så lagar du spenathummus och räkor
- Vänd spenatbladen i en skål med olivolja.
- Fördela dem därefter på 2–3 bakplåtar, salta och grädda chipsen i 150 grader varmluft i 15–20 minuter.
- Skär kålrabbi i tunna skivor på mandolinjärn och lägg dem i kallt vatten tills de är krispiga, ta upp dem och låt dem rinna av. Skär bladsellerin i stavar.
- Lägg alla hummusingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Skala räkorna.
- Hacka persiljan och chilin fint och blanda med pressad lime och agavesirap. Vänd räkorna i blandningen och stek i olivolja i en panna i 2–3 minuter, tills de får färg.
- Avnjut som plockmat.
Näringsinnehåll i spenathummus och räkor perperson
Energi: 409 kcal
Protein: 22,5 g
Fett: 21,5 g
Kolhydrat: 35,5 g
Kostfiber: 6 g