3
näve
bladspenat (använd gärna vanlig spenat och babyspenat)
1
msk
olivolja
½
tsk
salt
1
stor kålrabbi
4
bladselleristjälkar
Hummus
1
fett
stor vitlök
240
g
kokta kikärtor
1
lime (saften)
130
g
spenat
½
tsk
havssalt
½
tsk
chiliflingor
1
msk
tahini
1
näve
bredbladig persilja
½
dl
mjölk
Räkor
150
g
tigerräkor (ASC-certifierade)
1
tsk
olivolja till stekning
½
tsk
finhackad chili
2
msk
finhackad bredbladig persilja
1
tsk
agavesirap
1
tsk
pressad lime
Så lagar du spenathummus och räkor
Vänd spenatbladen i en skål med olivolja.
Fördela dem därefter på 2–3 bakplåtar, salta och grädda chipsen i 150 grader varmluft i 15–20 minuter.
Skär kålrabbi i tunna skivor på mandolinjärn och lägg dem i kallt vatten tills de är krispiga, ta upp dem och låt dem rinna av. Skär bladsellerin i stavar.
Lägg alla hummusingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Skala räkorna.
Hacka persiljan och chilin fint och blanda med pressad lime och agavesirap. Vänd räkorna i blandningen och stek i olivolja i en panna i 2–3 minuter, tills de får färg.