Rätt med spenat och räkor

Spenathummus med kryddräkor

Prova det här receptet med spenathummus och kryddiga räkor med chili och persilja. Perfekt som förrätt eller plockmat.

Spenathummus och räkor

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

Chips och grönt

3 näve bladspenat (använd gärna vanlig spenat och babyspenat)

1 msk olivolja

½ tsk salt

1 stor kålrabbi

4 bladselleristjälkar

Hummus

1 fett stor vitlök

240 g kokta kikärter

1 lime (saften)

130 g spenat

½ tsk havssalt

½ tsk chiliflingor

1 msk tahini

1 näve bredbladig persilja

½ dl mjölk

Räkor

150 g tigerräkor (ASC-certifierade)

1 tsk olivolja till stekning

½ tsk finhackad chili

2 msk finhackad bredbladig persilja

1 tsk agavesirap

1 tsk pressad lime

Så lagar du spenathummus och räkor

  • Vänd spenatbladen i en skål med olivolja.
  • Fördela dem därefter på 2–3 bakplåtar, salta och grädda chipsen i 150 grader varmluft i 15–20 minuter.
  • Skär kålrabbi i tunna skivor på mandolinjärn och lägg dem i kallt vatten tills de är krispiga, ta upp dem och låt dem rinna av. Skär bladsellerin i stavar.
  • Lägg alla hummusingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Skala räkorna.
  • Hacka persiljan och chilin fint och blanda med pressad lime och agavesirap. Vänd räkorna i blandningen och stek i olivolja i en panna i 2–3 minuter, tills de får färg.
  • Avnjut som plockmat.

Näringsinnehåll i spenathummus och räkor perperson

Energi: 409 kcal

Protein: 22,5 g

Fett: 21,5 g

Kolhydrat: 35,5 g

Kostfiber: 6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar