Spenathummus med kryddräkor

25 minuter
409 kcal

Prova det här receptet med spenathummus och kryddiga räkor med chili och persilja. Perfekt som förrätt eller plockmat.

Rätt med spenat och räkor

Spenathummus och räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Chips och grönt

  • 3 näve bladspenat (använd gärna vanlig spenat och babyspenat)
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 stor kålrabbi
  • 4 bladselleristjälkar

Hummus

  • 1 fett stor vitlök
  • 240 g kokta kikärtor
  • 1 lime (saften)
  • 130 g spenat
  • ½ tsk havssalt
  • ½ tsk chiliflingor
  • 1 msk tahini
  • 1 näve bredbladig persilja
  • ½ dl mjölk

Räkor

  • 150 g tigerräkor (ASC-certifierade)
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • ½ tsk finhackad chili
  • 2 msk finhackad bredbladig persilja
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 tsk pressad lime

Så lagar du spenathummus och räkor

  • Vänd spenatbladen i en skål med olivolja.
  • Fördela dem därefter på 2–3 bakplåtar, salta och grädda chipsen i 150 grader varmluft i 15–20 minuter.
  • Skär kålrabbi i tunna skivor på mandolinjärn och lägg dem i kallt vatten tills de är krispiga, ta upp dem och låt dem rinna av. Skär bladsellerin i stavar.
  • Lägg alla hummusingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Skala räkorna.
  • Hacka persiljan och chilin fint och blanda med pressad lime och agavesirap. Vänd räkorna i blandningen och stek i olivolja i en panna i 2–3 minuter, tills de får färg.
  • Avnjut som plockmat.