Vit bönkräm

Den vita bönkrämen gör sig perfekt som ersättning till smör eller hummus.

12 november 2013 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Vit bönkräm

3-4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 45 minuter

Tid totalt: 9 timmar - Blötläggning: 8 timmar

INGREDIENSER

100 g vita bönor

3 vitlöksklyftor

½ dl citronsaft

3 msk extra jungfruolivolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Skölj bönorna och blötlägg dem i 8 timmar i kylen.

  • Skölj igen och koka dem i vatten i 45 minuter.
  • Mixa dem med ½ dl av kokvattnet, finriven vitlök, citron och olja.
  • Smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll per 100 g / 1 msk.

Energi: 170/26 kcal

Protein: 5,6/0,8 g

Fett: 9,9/2,4 g

Kolhydrat: 17,5/2,6 g

Kostfiber: 4,7/0,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar