Mars med en tvist

20 minuter
188 kcal

Mums, det är något speciellt med hembakade godsaker.

Mars med en tvist

MARS – Se till att chokladen torkar innan du ställer in dem i kylskåpet.

© Skovdal Nordic

Mars med en tvist

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Fyllning:

  • 25 g dadlar
  • 8⅓ g svarta bönor, från burk
  • 8⅓ g mandler
  • ¼ dl dulce de leche

Överdrag:

  • 33 g mörk choklad, minst 70 %

Så gör du

  • Hacka dadlar grovt och mixa med avhällda svarta bönor och mandlar. Rör ihop massan med dulce de leche.
  • Rulla en 2 cm bred korv av massan och skär ut den i 12 lika stora barer. Ge dem ett lätt tryck med handflaten.
  • Smält ⅔ av chokladen över ett vattenbad. Ta av kastrullen från värmen när all choklad har smält.
  • Rör ner resten av den osmälta chokladen i den smälta chokladen så den blir tempererad. Rör tills all choklad är smält.
  • Stick en liten gaffel eller en pinne i barerna, doppa dem i den smälta chokladen och låt dem droppa av på ett galler.
  • Lägg chokladbarerna i en behållare med bakplåtspapper när de är torra. Förvara dem i kylskåp där de håller sig i en vecka.

TIPS! Riv skalet på en apelsin och lägg lite av det rivna skalet i chokladen om du älskar apelsinchoklad.