Hembakade bountybarer

20 minuter
296 kcal

Vi älskar den här hembakade bountyn, som är gjort av kikärter och kokos. Ja, kikärter. Men man känner inte smaken av dem.

Bounty bar

BOUNTY – Utöver kokos har vi också lagt kikärter i vår version av bounty

© Skovdal Nordic

Hembakade bountybarer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Fyllning:

  • 16 g kikärter, från burk
  • 33 g kokosmjöl
  • dl kondenserad mjölk

Överdrag:

  • 33 g mörk choklad, minst 70 %

Så gör du

  • Lägg avhällda kikärter, kokosmjöl och kondenserad mjölk i en skål. Mixa tills du har en klistrig massa. Forma 12 små kokosbarer av massan med dina händer.
  • Lägg bären i frysen tills de är fasta i konsistensen.
  • Smält ⅔ av chokladen över ett vattenbad. Ta av kastrullen från värmen så fort chokladen har smält.
  • Rör ner resten av den osmälta chokladen i den smälta chokladen så den blir tempererad. Rör tills all choklad har smält.
  • Stick en liten gaffel eller pinne i bountybarerna, doppa dem i choklad och låt dem droppa av på ett galler.
  • Lägg chokladbarerna i en behållare med bakplåtspapper när de är torra. Förvara dem i kylskåpet. De håller sig en vecka.

TIPS! Se upp så att det inte kommer vatten eller ånga i chokladen när du smälter den. Det kan göra den grå eller få den att se dammig ut.