Hemgjorda lionpraliner

20 minuter
208 kcal

Testa vår nya version av klassikern, som innehåller krispiga Rice krispies.

Hemgjorda lionpraliner

LION – Mjuka utanpå och spröda inuti. Baka dina egna chokladbitar. Det är enklare än du tror.

© Skovdal Nordic

Hemgjorda lionpraliner

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Fyllning:

  • ¼ dl jordnötssmör
  • ¼ dl sirap
  • ¼ dl kokosmjöl
  • ½ dl Rice Krispies

Överdrag:

  • 16 g mörk choklad, minst 70 %

Så gör du

  • Värm jordnötssmör och sirap i en kastrull tills det har smält. Vänd ner kokos och Rice Krispies.
  • Fördela massan i kulformade silikonformar, som mäter 4 cm i diameter och är 3 cm djupa. Fyll två tredjedelar av formarna med massan.
  • Ställ formarna i kylen.
  • Smält ⅔ av chokladen över ett vattenbad. ta av kastrullen från värmen så snart chokladen har smält.
  • Rör ner resten av chokladen i den redan smälta chokladen så den blir tempererad. Rör runt tills all choklad har smält.
  • Stick en liten gaffel eller en pinne i de nu svala kulorna, doppa dem i chokladen och låt dem droppa av på ett galler.
  • Strö Rice Krispies på toppen.
  • Lägg pralinerna i en behållare med bakplåtspapper när de är torra. Förvara dem i kylskåpet. De håller sig en vecka.

TIPS! Har du ingen form kan du rulla massan till en korv på 4 cm i diameter, lägg den i kylen i 3-4 timmar och skär den i 2 cm tjocka skivor.