Nyttiga recept Nyttiga snacks Hemgjorda ... Hemgjorda lionpraliner 20 minuter 208 kcal Testa vår nya version av klassikern, som innehåller krispiga Rice krispies. Av Inge Skovdal 29 september 2022 LION – Mjuka utanpå och spröda inuti. Baka dina egna chokladbitar. Det är enklare än du tror. © Skovdal Nordic Hemgjorda lionpraliner Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st Fyllning: ¼ dl jordnötssmör ¼ dl sirap ¼ dl kokosmjöl ½ dl Rice Krispies Överdrag: 16 g mörk choklad, minst 70 % Så gör du Värm jordnötssmör och sirap i en kastrull tills det har smält. Vänd ner kokos och Rice Krispies. Fördela massan i kulformade silikonformar, som mäter 4 cm i diameter och är 3 cm djupa. Fyll två tredjedelar av formarna med massan. Ställ formarna i kylen. Smält ⅔ av chokladen över ett vattenbad. ta av kastrullen från värmen så snart chokladen har smält. Rör ner resten av chokladen i den redan smälta chokladen så den blir tempererad. Rör runt tills all choklad har smält. Stick en liten gaffel eller en pinne i de nu svala kulorna, doppa dem i chokladen och låt dem droppa av på ett galler. Strö Rice Krispies på toppen. Lägg pralinerna i en behållare med bakplåtspapper när de är torra. Förvara dem i kylskåpet. De håller sig en vecka. TIPS! Har du ingen form kan du rulla massan till en korv på 4 cm i diameter, lägg den i kylen i 3-4 timmar och skär den i 2 cm tjocka skivor. ChokladKokos