Cashew-oreos

30 minuter
255 kcal

När du väl har tagit en kaka kommer du vilja ha resten av paketet för dig själv. Testa vår version av Oreos, som du kan baka och äta helt själv.

Hemgjorda oreos staplade på varandra

OREOS – De goda kakorna är smarriga med det mjuka cashewnötssmør som fyllning.

© Skovdal Nordic

Cashew-oreos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Kakor:

  • 20 g kokosolja
  • 10 g florsocker
  • 26 g mandelmjöl
  • 3⅓ g kakaopulver

Fyllning:

  • ¼ dl cashewnötsmör, köpes färdigt

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader varmluft.
  • Blanda kokosolja och florsocker till en massa. Sikta ner mjöl och kakaopulver. Mixa degen med en stavmixer.
  • Rulla ut degen med lite mjöl och stick ut 24 småkakor med en rund utstickare, som mäter cirka 4 cm i diameter och är 1/2 cm hög.
  • Grädda småkakorna i 6-8 min och låt svalna på ett galler.
  • Häll cashewnötssmör i en spritspåse eller använd en sked för att lägga fyllning på hälften av småkakorna när de har svalnat. Lägg sedan på den andra hälften av kakorna som lock.
  • Förvara de kakor du inte äter upp direkt, torrt och mörkt. De håller sig 5–6 dagar.

TIPS! Använd latexhandskar om du helst vill slippa att få händerna insmorda med småkaksdeg och choklad.