Vegansk bolognese med linser

40 minuter
614 kcal

Ditt hjärt- och kärlsystem kommer att uppskatta denna version av den klassiska köttfärssåsen till spaghetti. Du får i dig massor av protein, kostfiber och nyttiga fettsyror.

Tallrik med spagetti och köttfärssås.

MUMS – Vitlök, lök och svamp ger massor av umamismak och linserna höjer proteininnehållet till toppen.

© wichmann+bendtsen

Vegansk bolognese med linser

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Bolognese:

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 1 morötter
  • ½ paprika
  • 100 g champinjoner
  • ½ burk krossade tomater
  • 70 g tomatpuré
  • ¼ l grönsaksbuljong
  • 1½ dl röda linser
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ¾ tsk soja
  • ¾ tsk timjan
  • ¾ tsk oregano
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ¼ msk socker
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • 150 g fullkornsspagetti
  • ½ näve färska örter

Så här gör du

  • Värm olja i en stekpappa och stek finhackad lök och vitlök.
  • Tillsätt finhackad morot, paprika och champinjoner och stek under omrörning i 5 min.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till bolognesen. Rör ihop och koka upp. Låt sedan rätten sjuda under lock i 30 minuter.
  • Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera pasta med bolognese och grovhackade örter.