Nyttiga recept Middag Vegansk bo... Vegansk bolognese med linser 40 minuter 614 kcal Ditt hjärt- och kärlsystem kommer att uppskatta denna version av den klassiska köttfärssåsen till spaghetti. Du får i dig massor av protein, kostfiber och nyttiga fettsyror. Av Signe Moesby Leth 1 november 2024 MUMS – Vitlök, lök och svamp ger massor av umamismak och linserna höjer proteininnehållet till toppen. © wichmann+bendtsen Vegansk bolognese med linser Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Bolognese: ½ msk extra virgin olivolja ½ gul lök 1 fett vitlöksklyftor 1 morötter ½ paprika 100 g champinjoner ½ burk krossade tomater 70 g tomatpuré ¼ l grönsaksbuljong 1½ dl röda linser 1 msk rödvinsvinäger ¾ tsk soja ¾ tsk timjan ¾ tsk oregano ½ tsk rökt paprikapulver ¼ msk socker Havssalt Svartpeppar, nymalen Tillbehör: 150 g fullkornsspagetti ½ näve färska örter Så här gör du Värm olja i en stekpappa och stek finhackad lök och vitlök. Tillsätt finhackad morot, paprika och champinjoner och stek under omrörning i 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna till bolognesen. Rör ihop och koka upp. Låt sedan rätten sjuda under lock i 30 minuter. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Servera pasta med bolognese och grovhackade örter. LinserMorotVitlökSvamparTomatPastaVegetarisk mat