Rödbetssoppa med kvarg

30 minuter
356 kcal

Kan du inte få nog av soppor? Prova då vår läckra rödbetssoppa med kvarg. Du lagar den på bara 30 minuter.

Skål med rödbetssoppa

Rödbetor är sprängfyllda med nitrat, som kan stärka din prestationsförmåga vid löpning och cykling.

© wichmann+bendtsen

Rödbetssoppa med kvarg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rödlökar
  • 2 fett vitlök
  • 100 g potatis
  • 100 g morötter
  • 400 g rödbetor
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 stjälkar bredbladig persilja
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • 1 citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 6 msk kvarg

Så lagar du rödbetssoppa

  • Skär bort en fjärdedels rödlök och spara den. Skär vitlöken och resten av rödlöken i tärningar.

  • Skrubba potatis och morötter och skala rödbetorna. Skär allt i grova tärningar.

  • Värm oljan och stek löken mjuk och glansig. Lägg i potatis, morötter och rödbetor. Tillsätt buljong och låt soppan sjuda i 15 minuter.

  • Skölj persiljan. Hacka den ihop med rödlöksbiten.

  • Mixa soppan. Späd ev med mer buljong. Häll i rödvinsvinäger, värm igenom soppan och smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar.

  • Servera soppan med rödlök, persilja och kvarg.