Rödbetssoppa med kvarg

30 minuter
356 kcal

Kan du inte få nog av soppor? Prova då vår läckra rödbetssoppa med kvarg. Du lagar den på bara 30 minuter.

Skål med rödbetssoppa

Rödbetor är sprängfyllda med nitrat, som kan stärka din prestationsförmåga vid löpning och cykling.

© wichmann+bendtsen

Rödbetssoppa med kvarg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rödlökar
  • 2 fett vitlök
  • 100 g potatis
  • 100 g morötter
  • 400 g rödbetor
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 stjälkar bredbladig persilja
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • 1 citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 6 msk kvarg

Så lagar du rödbetssoppa

  • Skär bort en fjärdedels rödlök och spara den. Skär vitlöken och resten av rödlöken i tärningar.

  • Skrubba potatis och morötter och skala rödbetorna. Skär allt i grova tärningar.

  • Värm oljan och stek löken mjuk och glansig. Lägg i potatis, morötter och rödbetor. Tillsätt buljong och låt soppan sjuda i 15 minuter.

  • Skölj persiljan. Hacka den ihop med rödlöksbiten.

  • Mixa soppan. Späd ev med mer buljong. Häll i rödvinsvinäger, värm igenom soppan och smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar.

  • Servera soppan med rödlök, persilja och kvarg.


De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background