Nyttiga recept Middag Rödbetssop... Rödbetssoppa med kvarg 30 minuter 356 kcal Kan du inte få nog av soppor? Prova då vår läckra rödbetssoppa med kvarg. Du lagar den på bara 30 minuter. Av Anne Larsen 11 februari 2019 Rödbetor är sprängfyllda med nitrat, som kan stärka din prestationsförmåga vid löpning och cykling. © wichmann+bendtsen Rödbetssoppa med kvarg Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 rödlökar 2 fett vitlök 100 g potatis 100 g morötter 400 g rödbetor 2 msk extra jungfruolja 1 l grönsaksbuljong 2 stjälkar bredbladig persilja 4 tsk rödvinsvinäger 1 citron, saften Havssalt Svartpeppar, färskmald 6 msk kvarg Så lagar du rödbetssoppa Skär bort en fjärdedels rödlök och spara den. Skär vitlöken och resten av rödlöken i tärningar. Skrubba potatis och morötter och skala rödbetorna. Skär allt i grova tärningar. Värm oljan och stek löken mjuk och glansig. Lägg i potatis, morötter och rödbetor. Tillsätt buljong och låt soppan sjuda i 15 minuter. Skölj persiljan. Hacka den ihop med rödlöksbiten. Mixa soppan. Späd ev med mer buljong. Häll i rödvinsvinäger, värm igenom soppan och smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera soppan med rödlök, persilja och kvarg. MorotPotatisRödbetorKvarg och skyrSoppa