Nyttiga recept Middag Rödbetsråk... Rödbetsråkost med vita bönor 15 minuter 394 kcal 15 minuter. Mer tid behöver du inte för att göra en läcker rödbetsråkost med vita bönor. Smaklig måltid! Av Anne Larsen 11 februari 2019 Rödbetsråkost med vita bönor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 100 g morötter 300 g rödbetor 2 vitlöksklyftor 2 kvistar bredbladig persilja 100 g vita bönor på burk 2 tsk extra jungfruolja 2 tsk kallpressad rapsolja 2 tsk rödvinsvinäger Havssalt Svartpeppar, färskmald 3 skivor rostat rågbröd Så gör du rödbetsråkost Skala och riv morötterna och rödbetorna. Skär vitlök och persilja fint. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda morötter och rödbetor med vitlök, persilja, bönor, oljorna och rödvinsvinäger. Smaka av råkostsalladen med salt och peppar och rosta rågbrödet. LÄS OCKSA: Sallader med rödbetor TIPS! Bli av med vitlöksandedräktenNär du äter vitlök tillsammans med persilja minskar vitlöksandedräkten. Ät ev en extra persiljekvist efter maten, om du vill vara på den säkra sidan. RödbetorMorotVita bönorVitlökVegetarisk mat