Rödbetsråkost med vita bönor

15 minuter
394 kcal

15 minuter. Mer tid behöver du inte för att göra en läcker rödbetsråkost med vita bönor. Smaklig måltid!

Skål med rödbetsråkost

Rödbetsråkost med vita bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar bredbladig persilja
  • 100 g vita bönor på burk
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 3 skivor rostat rågbröd

Så gör du rödbetsråkost

  • Skala och riv morötterna och rödbetorna.

  • Skär vitlök och persilja fint. Skölj bönorna och låt dem rinna av.

  • Blanda morötter och rödbetor med vitlök, persilja, bönor, oljorna och rödvinsvinäger.

  • Smaka av råkostsalladen med salt och peppar och rosta rågbrödet.

TIPS! Bli av med vitlöksandedräkten

När du äter vitlök tillsammans med persilja minskar vitlöksandedräkten. Ät ev en extra persiljekvist efter maten, om du vill vara på den säkra sidan.