Rödbetskulor med choklad

80 kcal

Skäm bort familj och vänner med supergoda rödbetskulor med choklad.

Tallrik med rödbetskulor.

Dessertkulor med rödbetor och choklad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 16 g rödbetor
  • 16 g mörk choklad
  • ⅓ msk akaciahonung
  • 12 g kokosmjölk, kall
  • ¼ msk frystorkat rödbets- pulver eller mörkt kakaopulver

Så gör du rödbetskulor med choklad

  • Skala rödbetorna, packa in dem i aluminiumfolie och baka dem i 180 grader tills de är mjuka.
  • Mixa rödbetorna till puré och ställ åt sidan.
  • Smält choklad i en gryta på låg värme och tillsätt därefter akaciahonung och kokosmjölk. Du ska använda den tjocka delen av kokosmjölken. Om du sätter burken i kylen över natten så är det lätt att gräva ur det tjocka dagen efter.
  • Rör ihop rödbetspurén och chokladblandningen noga. Ställ det sedan kallt i en halvtimme tills blandningen är tillräckligt fast i konsistensen.
  • Rulla 12 små dessertkulor och toppa dem med rödbetspulver eller kakao. Förvara kulorna kallt till servering.

Därför ska du äta rödbetor.


Rödbetor

UNDVIK RÖDA FINGRAR Rödbetans läckra färg är finast på rödbetan – inte på fingrarna! Ta därför på dig ett par engångshandskar när du skalar och skär den. Skydda ev skärbrädan med en fryspåse.

© wichmann+bendtsen