¼
msk
frystorkat rödbets- pulver eller mörkt kakaopulver
Så gör du rödbetskulor med choklad
Skala rödbetorna, packa in dem i aluminiumfolie och baka dem i 180 grader tills de är mjuka.
Mixa rödbetorna till puré och ställ åt sidan.
Smält choklad i en gryta på låg värme och tillsätt därefter akaciahonung och kokosmjölk. Du ska använda den tjocka delen av kokosmjölken. Om du sätter burken i kylen över natten så är det lätt att gräva ur det tjocka dagen efter.
Rör ihop rödbetspurén och chokladblandningen noga. Ställ det sedan kallt i en halvtimme tills blandningen är tillräckligt fast i konsistensen.
Rulla 12 små dessertkulor och toppa dem med rödbetspulver eller kakao. Förvara kulorna kallt till servering.
UNDVIK RÖDA FINGRAR Rödbetans läckra färg är finast på rödbetan – inte på fingrarna! Ta därför på dig ett par engångshandskar när du skalar och skär den. Skydda ev skärbrädan med en fryspåse.