Kycklingburgare
- Rör noga ihop kycklingfärs tillsammans med salt, peppar, ägg och lite fullkornsdinkelmjöl. Tillsätt en näve örter, t ex libbsticka eller persilja.
- Låt färsen vila i kylskåpet.
- Forma platta biffar och grilla dem 2 minuter på varje sida.
- Lägg ev några skivor ost på biffen.
- Smörj brödet med kummindressing, lägg på biffen och toppa med coleslaw.
Trött pä köpt hamburgerbröd? Baka dina egna!
Topping
Du kan smaksätta din burgare med massor av läckra toppings – gärna serverade i små skålar så att dina gäster själva kan komponera sin egen favoritburgare.
Coleslaw
- Blanda strimlad spetskål med morot, schalottenlök, färska, hackade örter och en liten nypa salt.
- Vänd ner en blandning av yoghurt avsmakad med grov senap och honung i salladen.
Gurksallad
- Koka upp ½ dl rörsocker, ½ dl äppelcidervinäger och 1 msk lätt krossade rosépepparkorn.
- Låt svalna. Dela en gurka, skrapa ev ut kärnorna och hyvla fina gurkremsor med en potatisskalare.
- Vänd gurkan i lagen innan servering.