Kycklingburgare med coleslaw

Hamburgare har alltid varit en klassisker på grillen. Gör en på kycklingkött och servera med coleslaw.

18 augusti 2016 av I FORM

Kycklingburgare

  • Rör noga ihop kycklingfärs tillsammans med salt, peppar, ägg och lite fullkornsdinkelmjöl. Tillsätt en näve örter, t ex libbsticka eller persilja.
  • Låt färsen vila i kylskåpet.
  • Forma platta biffar och grilla dem 2 minuter på varje sida.
  • Lägg ev några skivor ost på biffen.
  • Smörj brödet med kummindressing, lägg på biffen och toppa med coleslaw.

Trött pä köpt hamburgerbröd? Baka dina egna!


Topping

Du kan smaksätta din burgare med massor av läckra toppings – gärna serverade i små skålar så att dina gäster själva kan komponera sin egen favoritburgare.

Coleslaw

  • Blanda strimlad spetskål med morot, schalotten­lök, färska, hackade örter och en liten nypa salt.
  • Vänd ner en blandning av yoghurt avsmakad med grov senap och honung i salladen.


Gurksallad

  • Koka upp ½ dl rörsocker, ½ dl äppelcidervinäger och 1 msk lätt krossade rosépepparkorn.
  • Låt svalna. Dela en gurka, skrapa ev ut kärnorna och hyvla fina gurkremsor med en potatisskalare.
  • Vänd gurkan i lagen innan servering.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar