Fläsk är tillbaka på grillen

Ge fläskköttet en ny chans. Väljer du en mager del och använder en god marinad blir det jättegott efter en omgång på grillen.

18 augusti 2016 av I FORM

Skinkstek med enbärsrub och squash med timjan

Bas-rub

2 msk salt
1 tsk rörsocker
1 msk vitlökspulver
½ msk paprika
Bas-rub tillsätt 2 msk malda enbär


  • Gnid in rubben väl i köttet och låt det dra ett dygn i kylen.
  • Bryn steken över direkt värme tills den blir gyllene – flytta steken till indirekt värme, lägg på locket på grillen och fortsätt cirka 15 minuter – stektermometern ska visa 60 °C i kärntemperatur.


Squash

  • Skär tunna skivor på längden av en squash (gärna gul).
  • Grilla skivorna i 2 minuter och lägg i en skål.
  • Häll i lite kallpressad rapsolja, salt, peppar och citronsaft. Strö färsk timjan över.


Marinerade kotletter med lök och purjolök

Marinad

4 stora vitlöksklyftor
½ msk salt
1/2 tsk nymalen peppar
2 dl äppelcidervinäger/vitt vin
1 liten näve färsk rosmarin


  • Blanda ihop allt.
  • Lägg kotletterna i marinaden – i minst två timmar och gärna fyra.
  • Pensla kotletterna med olja innan grillningen.
  • Grilltid: Cirka 1½ minut på varje sida vid hög värme.


Lök och purjolök

  • Grilla hela grönsaker med skal på i 20 minuter tills de är svarta utanpå och mjuka inuti.
  • Skär dem i bitar och ät det mjuka innehållet.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar