Glutenfri minikycklingburgare

Vill du testa något riktigt bra till nästa grillkväll? Testa dessa glutenfria minikycklingburgare med grillad avokado och portobello.

19 juni 2016 av Michelle Kristensen

Kyllingbruger med avokado

8 stycken

8 gröna salladsblad
½ rödlök
½ avokado

Kycklingbiffar

300 g kycklingfärs
200 g finriven palsternacka
½ hackad salladslök
1 tsk finhackad röd chili
2 hackade vitlöksklyftor
1 liten näve färsk basilika
1 tsk salt
½ tsk peppar

Hamburgerbröd

16 små champinjoner (eller 8 skivor fullkornsbröd)

Ketchup

1 burk tomatpuré (140 g)
4 msk skalade tomater
½ finhackad vitlöksklyfta
1 tsk stark dijonsenap
¼ tsk havssalt

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Så gör du kycklingburgare

  • Rör ihop ketchupen.
  • Skär grönsakerna i önskad storlek.
  • Rör ihop färsen och forma åtta små biffar.
  • Grilla i 6–10 minuter, beroende på hur varm din grill är. Kom ihåg att vända dem under tiden de grillas.
  • När två minuter återstår av grillningen ska den renborstade svampen samt avokadoskivorna också läggas på grillen.
  • Lägg ihop hamburgarna.
  • Om du vill ha bröd till hamburgarna kan du grilla tunna skivor fullkornsbröd.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar