Glutenfri minikycklingburgare

40 minuter
137,5 kcal

Vill du testa något riktigt bra till nästa grillkväll? Testa dessa glutenfria minikycklingburgare med grillad avokado och portobello.

Minikycklingburgare med avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 2 gröna salladsblad
  • ¼ rödlök
  • ¼ avokado

Kycklingbiffar

  • 75 g kycklingfärs
  • 50 g finriven palsternacka
  • ¼ hackad salladslök
  • ¼ tsk finhackad röd chili
  • ½ hackade vitlöksklyftor
  • ¼ liten näve färsk basilika
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk peppar

Hamburgerbröd

  • 4 små champinjoner (eller 8 skivor fullkornsbröd)

Ketchup

  • ¼ burk tomatpuré (140 g)
  • 1 msk skalade tomater
  • ¼ finhackad vitlöksklyfta
  • ¼ tsk stark dijonsenap
  • ¼ tsk havssalt

Så gör du kycklingburgare

  • Rör ihop ketchupen.

  • Skär grönsakerna i önskad storlek.

  • Rör ihop färsen och forma åtta små biffar.

  • Grilla i 6–10 minuter, beroende på hur varm din grill är. Kom ihåg att vända dem under tiden de grillas.

  • När två minuter återstår av grillningen ska den renborstade svampen samt avokadoskivorna också läggas på grillen.

  • Lägg ihop hamburgarna.

  • Om du vill ha bröd till hamburgarna kan du grilla tunna skivor fullkornsbröd.