Glutenfri minikycklingburgare

Vill du testa något riktigt bra till nästa grillkväll? Testa dessa glutenfria minikycklingburgare med grillad avokado och portobello.

Minikycklingburgare med avokado

8 stycken

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

8 gröna salladsblad

½ rödlök

½ avokado

Kycklingbiffar

300 g kycklingfärs

200 g finriven palsternacka

½ hackad salladslök

1 tsk finhackad röd chili

2 hackade vitlöksklyftor

1 liten näve färsk basilika

1 tsk salt

½ tsk peppar

Hamburgerbröd

16 små champinjoner (eller 8 skivor fullkornsbröd)

Ketchup

1 burk tomatpuré (140 g)

4 msk skalade tomater

½ finhackad vitlöksklyfta

1 tsk stark dijonsenap

¼ tsk havssalt

Så gör du kycklingburgare

  • Rör ihop ketchupen.
  • Skär grönsakerna i önskad storlek.
  • Rör ihop färsen och forma åtta små biffar.
  • Grilla i 6–10 minuter, beroende på hur varm din grill är. Kom ihåg att vända dem under tiden de grillas.
  • När två minuter återstår av grillningen ska den renborstade svampen samt avokadoskivorna också läggas på grillen.
  • Lägg ihop hamburgarna.
  • Om du vill ha bröd till hamburgarna kan du grilla tunna skivor fullkornsbröd.

näringsinnehåll per person

Energi: 137,5 kcal

Protein: 12,5 g

Fett: 0,3 g

Kolhydrat: 16,1 g

Kostfiber: 4,75 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar