Marinerad makrill och pilgrimsmusslor på rosmarinspett

2,5 timmar

Fisk är läckert och superenkelt att grilla – och så sparar du in massor av kalorier jämfört med stora biffar och feta korvar.

Marinerad makrill och fänkål

2,5 timmar
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl äppelmos
  • 1 tsk salt
  • 150 g färska tomater
  • Massor av nymalen peppar

Så här gör du

  • Blanda allt. Förvara kallt.
  • Lägg filéerna (använd färska makrillfiléer) i marinad – i minst två timmar.
  • Pensla makrillen med lite olja och lägg den med skinnsidan neråt på ett mycket varmt galler som du tidigare smörjt in med lite olja.
  • Grilla i cirka 2-4 minuter, tills det syns tydliga grillränder.
  • Vanligtvis blir en filé klar genom att grillas på skinnsidan, men är det en tjock filé, så vänd den snabbt.

Fänkål

  • Hacka stjälkarna och de dillaktiga topparna och lägg åt sidan.
  • Koka fänkålsknölen mjuk i vatten i cirka fem minuter.
  • Skär den i klyftor, grilla i cirka 1 minut på varje sida, och blanda med de hackade topparna och några droppar olja och citronsaft.

Pilgrimsmusslor på rosmarinspett och timjandressing

5 minuter
Undvik att skärmen släcks

Så här gör du

Pilgrimsmusslor

  • Sätt pilgrimsmusslor på rosmarinkvistar, alternativt grillspett, och pensla med olja.
  • Grilltid, cirka 1 minut på varje sida.
  • Låt inte pilgrimsmusslorna ligga för länge på grillen, då bli de lätt gummiaktiga.

Timjandressing

  • Rör ihop skyr med färsk timjan och rivet citronskal – smaka av med havssalt och nymalen peppar.