Marinerad makrill och pilgrimsmusslor på rosmarinspett

Fisk är läckert och superenkelt att grilla – och så sparar du in massor av kalorier jämfört med stora biffar och feta korvar.

18 augusti 2016 av I FORM

Marinerad makrill och fänkål

Marinad

2 dl äppelmos
1 tsk salt
150 g färska tomater
Massor av nymalen peppar

  • Blanda allt. Förvara kallt.
  • Lägg filéerna (använd färska makrillfiléer) i marinad – i minst två timmar.
  • Pensla makrillen med lite olja och lägg den med skinnsidan neråt på ett mycket varmt galler som du tidigare smörjt in med lite olja.
  • Grilla i cirka 2-4 minuter, tills det syns tydliga grillränder.
  • Vanligtvis blir en filé klar genom att grillas på skinnsidan, men är det en tjock filé, så vänd den snabbt.


Fänkål

  • Hacka stjälkarna och de dillaktiga topparna och lägg åt sidan.
  • Koka fänkålsknölen mjuk i vatten i cirka fem minuter.
  • Skär den i klyftor, grilla i cirka 1 minut på varje sida, och blanda med de hackade topparna och några droppar olja och citronsaft.


Pilgrimsmusslor på rosmarinspett och timjandressing

Pilgrimsmusslor

  • Sätt pilgrimsmusslor på rosmarinkvistar, alternativt grillspett, och pensla med olja.
  • Grilltid, cirka 1 minut på varje sida.
  • Låt inte pilgrimsmusslorna ligga för länge på grillen, då bli de lätt gummiaktiga.


Timjandressing

  • Rör ihop skyr med färsk timjan och rivet citronskal – smaka av med havssalt och nymalen peppar.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar