Grillade morötter och vitlökssvamp

20 minuter

En god sallad är nästan ett måste till grillat, men testa även att lägga grönsakerna på grillen. Det ger massor av smak och sötma som matchar det grillade köttet eller fisken perfekt.

Morötter med krassevinägrett

20 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Morötter

  • Morötter

Krassevinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ⅓ tsk fint salt
  • Lite nymalen peppar
  • ¾ dl kallpressad rapsolja

Tillagning

Morötter

  • Koka morötter med skalet på i vatten.

  • Grilla noga 5 minuter per sida, och dela dem innan servering.

  • Servera krassevinägrett till.

Krassevinägrett

  • Vispa ihop senap, honung, vinäger, salt och peppar.

  • Vispa i oljan gradvis.

  • Blanda i krasse eller vattenkrasse i dressingen.

  • Servera till grönsaker.


Vitlökssvamp

15 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • svampen
  • neutral olja
  • fett vitlökar
  • några kvistar timjan/rosmarin

Tillagning

  • Låt svampen sjuda i några centimeter neutral olja i 10 minuter tillsammans med några delade stora vitlökar och några kvistar timjan/rosmarin.

  • Trä svamparna på ett spett och grilla dem i 2 minuter.

TIPS, svampoljan kan förvaras länge i kylskåp och användas till både stekning, dressingar och majonnäs.