Grillade morötter och vitlökssvamp

En god sallad är nästan ett måste till grillat, men testa även att lägga grönsakerna på grillen. Det ger massor av smak och sötma som matchar det grillade köttet eller fisken perfekt.

12 juli 2016 av Meyers Madhus

Morötter med krassevinägrett

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

Morötter

Morötter

Krassevinägrett

1 msk dijonsenap

1 msk honung

1 msk äppelcidervinäger

1/3 tsk fint salt

Lite nymalen peppar

¾ dl kallpressad rapsolja

Tillagning

Morötter

  • Koka morötter med skalet på i vatten.
  • Grilla noga 5 minuter per sida, och dela dem innan servering.
  • Servera krassevinägrett till.

Krassevinägrett

  • Vispa ihop senap, honung, vinäger, salt och peppar.
  • Vispa i oljan gradvis.
  • Blanda i krasse eller vattenkrasse i dressingen.
  • Servera till grönsaker.

Vitlökssvamp

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 3 minuter

Tillagningstid: 12 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

svampen

neutral olja

vitlökar

några kvistar timjan/rosmarin

Tillagning

  • Låt svampen sjuda i några centimeter neutral olja i 10 minuter tillsammans med några delade stora vitlökar och några kvistar timjan/rosmarin.
  • Trä svamparna på ett spett och grilla dem i 2 minuter.
  • Tips, svampoljan kan förvaras länge i kylskåp och användas till både stekning, dressingar och majonnäs.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar