Grillade morötter och vitlökssvamp

20 minuter

En god sallad är nästan ett måste till grillat, men testa även att lägga grönsakerna på grillen. Det ger massor av smak och sötma som matchar det grillade köttet eller fisken perfekt.

Morötter med krassevinägrett

20 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Morötter

  • Morötter

Krassevinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ⅓ tsk fint salt
  • Lite nymalen peppar
  • ¾ dl kallpressad rapsolja

Tillagning

Morötter

  • Koka morötter med skalet på i vatten.

  • Grilla noga 5 minuter per sida, och dela dem innan servering.

  • Servera krassevinägrett till.

Krassevinägrett

  • Vispa ihop senap, honung, vinäger, salt och peppar.

  • Vispa i oljan gradvis.

  • Blanda i krasse eller vattenkrasse i dressingen.

  • Servera till grönsaker.


Vitlökssvamp

15 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • svampen
  • neutral olja
  • fett vitlökar
  • några kvistar timjan/rosmarin

Tillagning

  • Låt svampen sjuda i några centimeter neutral olja i 10 minuter tillsammans med några delade stora vitlökar och några kvistar timjan/rosmarin.

  • Trä svamparna på ett spett och grilla dem i 2 minuter.

TIPS, svampoljan kan förvaras länge i kylskåp och användas till både stekning, dressingar och majonnäs.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background