Grillade morötter och vitlökssvamp

En god sallad är nästan ett måste till grillat, men testa även att lägga grönsakerna på grillen. Det ger massor av smak och sötma som matchar det grillade köttet eller fisken perfekt.

12 juli 2016 av I FORM

morötter med krassevinägrett

Morötter

  • Koka morötter med skalet på i vatten.
  • Grilla noga 5 minuter per sida, och dela dem innan servering.
  • Servera krassevinägrett till.


Krassevinägrett

1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1/3 tsk fint salt
Lite nymalen peppar
¾ dl kallpressad rapsolja

  • Vispa ihop senap, honung, vinäger, salt och peppar.
  • Vispa i oljan gradvis.
  • Blanda i krasse eller vattenkrasse i dressingen.
  • Servera till grönsaker.


Vitlökssvamp

  • Låt svampen sjuda i några centimeter neutral olja i 10 minuter tillsammans med några delade stora vitlökar och några kvistar timjan/rosmarin.
  • Trä svamparna på ett spett och grilla dem i 2 minuter.
  • Tips, svampoljan kan förvaras länge i kylskåp och användas till både stekning, dressingar och majonnäs.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar