Grönkålssallad med äpple, granatäpple och mandlar

25 minuter
336 kcal

Vi har gjort grovjobbet och skapat en fantastisk grönkålssallad, som du lugnt kan frossa i. Den är full av godsaker som äpple, granatäpple och rostade mandlar.

Grönkålssallad med äpple, granatäpple och mandlar

MÄTTANDE SALLAD – som är full av smak!

© Thomas Dahl

Grönkålssallad med äpple, granatäpple och mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g grönkål
  • ½ stort granatäpple
  • ½ avokado
  • 1 äpplen
  • 15 g mandlar

Vinägrett:

  • ½ msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger

Så gör du

  • Skär äpplena i klyftor och avokadon i tärningar.
  • Blanda frukt och grönsaker och lägg upp i en stor skål.
  • Rosta mandlarna på en varm, torr panna i cirka 5 min. Hacka dem grovt och strö över salladen.
  • Blanda ihop senap och honung. Vispa i oljan och tillsätt äppelcidervinäger. Servera tillsammans med salladen.

TIPS! Eftersom grönkål är lite besk och grov i smaken är det gott med något sött och sprött som äpple till. Vindruvor, dadlar och färska bär smakar också bra tillsammans med grönkål.

TIP! Tillsätt ev kikärter, rostade i pannan med lite olja och kryddor.