Läs också

Mexikansk bowl

Mexikansk bowl

Tallrik med fylld sötpotatis
© Skovdal Nordic

Fylld söt tacopotatis med tomatsalsa och majskolvar

Åk på en matresa till Mexiko med de här läckra fyllda potatisarna med kryddstarka tillbehör.

1 mars 2019 av Inge Skovdal

Fylld sötpotatis med tomatsalsa och majskolvar

2 personer

2 sötpotatisar med skal
1 kycklingfilé, 200 g
1 ekolime, skal och saft
10 kvistar koriander plus lite till servering
2 ägg
1 tsk havssalt
½ lök, 50 g
½ chili, röd
2 majskolvar
400 g körsbärstomater
2 paprikor, gröna
½ rödlök
2 avokadoer
½ tsk havssalt 

Så lagar du sötpotatis med tillbehör

  • Pricka hål i potatisen och baka dem i ca 1 tim i 200 grader.
  • Stek kycklingfilén och skär den i skivor. Riv limeskal och hacka koriander fint. Vänd kycklingskivorna i lite av limeskalen och koriandern.
  • Dela potatisarna på längden och holka ur dem. Mosa potatisköttet och blanda det med ägg, salt, finhackad lök och chili. Lägg blandningen i potatisskalen och baka i 15 min på 225 grader.
  • Koka majskolvarna mjuka.
  • Skär tomat, paprika, rödlök och avokado i tärningar och blanda dem till en salsa. Tillsätt limesaft och lite av koriandern.
  • Lägg kycklingskivor och tomatsalsa på potatisarna.
  • Ät resten av salsan ihop med majskolvarna vända i lite av limeskalet och koriandern. Strö lite koriander över de fyllda potatisarna.

Tips! Gillar du stark mat kan du blanda ner 1 tsk chilipulver i fyllningen.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 719 kcal
Protein: 38,4 g
Fett: 28,9 g
Kolhydrater: 87,2 g
Kostfibrer: 20,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar