Fylld söt tacopotatis med tomatsalsa och majskolvar

100 minuter
719 kcal

Åk på en matresa till Mexiko med de här läckra fyllda potatisarna med kryddstarka tillbehör.

Tallrik med fylld sötpotatis

Fylld sötpotatis med tomatsalsa och majskolvar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 sötpotatisar med skal
  • 1 kycklingfilé, 200 g
  • 1 ekolime, skal och saft
  • 10 kvistar koriander
  • plus lite till servering
  • 2 ägg
  • 1 tsk havssalt
  • ½ lök, 50 g
  • ½ chili, röd
  • 2 majskolvar
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 paprikor, gröna
  • ½ rödlök
  • 2 avokadoer
  • ½ tsk havssalt

Så lagar du sötpotatis med tillbehör

  • Pricka hål i potatisen och baka dem i ca 1 tim i 200 grader.
  • Stek kycklingfilén och skär den i skivor. Riv limeskal och hacka koriander fint. Vänd kycklingskivorna i lite av limeskalen och koriandern.
  • Dela potatisarna på längden och holka ur dem. Mosa potatisköttet och blanda det med ägg, salt, finhackad lök och chili. Lägg blandningen i potatisskalen och baka i 15 min på 225 grader.
  • Koka majskolvarna mjuka.
  • Skär tomat, paprika, rödlök och avokado i tärningar och blanda dem till en salsa. Tillsätt limesaft och lite av koriandern.
  • Lägg kycklingskivor och tomatsalsa på potatisarna.
  • Ät resten av salsan ihop med majskolvarna vända i lite av limeskalet och koriandern. Strö lite koriander över de fyllda potatisarna.

TIPS!Gillar du stark mat kan du blanda ner 1 tsk chilipulver i fyllningen.