Fylld sötpotatis med tomatsalsa och majskolvar
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 25 minuter
Tillagningstid: 75 minuter
Tid totalt: 100 minuter
INGREDIENSER
2 sötpotatisar med skal
1 kycklingfilé, 200 g
1 ekolime, skal och saft
10 kvistar koriander
plus lite till servering
2 ägg
1 tsk havssalt
½ lök, 50 g
½ chili, röd
2 majskolvar
400 g körsbärstomater
2 paprikor, gröna
½ rödlök
2 avokadoer
½ tsk havssalt
Så lagar du sötpotatis med tillbehör
- Pricka hål i potatisen och baka dem i ca 1 tim i 200 grader.
- Stek kycklingfilén och skär den i skivor. Riv limeskal och hacka koriander fint. Vänd kycklingskivorna i lite av limeskalen och koriandern.
- Dela potatisarna på längden och holka ur dem. Mosa potatisköttet och blanda det med ägg, salt, finhackad lök och chili. Lägg blandningen i potatisskalen och baka i 15 min på 225 grader.
- Koka majskolvarna mjuka.
- Skär tomat, paprika, rödlök och avokado i tärningar och blanda dem till en salsa. Tillsätt limesaft och lite av koriandern.
- Lägg kycklingskivor och tomatsalsa på potatisarna.
- Ät resten av salsan ihop med majskolvarna vända i lite av limeskalet och koriandern. Strö lite koriander över de fyllda potatisarna.
Tips!Gillar du stark mat kan du blanda ner 1 tsk chilipulver i fyllningen.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 719 kcal
Protein: 38,4 g
Fett: 28,9 g
Kolhydrat: 87,2 g
Kostfiber: 20,4 g