Läs också

Mexikansk bowl

Mexikansk bowl

Tallrik med fylld sötpotatis
© Skovdal Nordic

Fylld söt tacopotatis med tomatsalsa och majskolvar

Åk på en matresa till Mexiko med de här läckra fyllda potatisarna med kryddstarka tillbehör.

Fylld sötpotatis med tomatsalsa och majskolvar

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 25 minuter

Tillagningstid: 75 minuter

Tid totalt: 100 minuter

INGREDIENSER

2 sötpotatisar med skal

1 kycklingfilé, 200 g

1 ekolime, skal och saft

10 kvistar koriander

plus lite till servering

2 ägg

1 tsk havssalt

½ lök, 50 g

½ chili, röd

2 majskolvar

400 g körsbärstomater

2 paprikor, gröna

½ rödlök

2 avokadoer

½ tsk havssalt

Så lagar du sötpotatis med tillbehör

  • Pricka hål i potatisen och baka dem i ca 1 tim i 200 grader.
  • Stek kycklingfilén och skär den i skivor. Riv limeskal och hacka koriander fint. Vänd kycklingskivorna i lite av limeskalen och koriandern.
  • Dela potatisarna på längden och holka ur dem. Mosa potatisköttet och blanda det med ägg, salt, finhackad lök och chili. Lägg blandningen i potatisskalen och baka i 15 min på 225 grader.
  • Koka majskolvarna mjuka.
  • Skär tomat, paprika, rödlök och avokado i tärningar och blanda dem till en salsa. Tillsätt limesaft och lite av koriandern.
  • Lägg kycklingskivor och tomatsalsa på potatisarna.
  • Ät resten av salsan ihop med majskolvarna vända i lite av limeskalet och koriandern. Strö lite koriander över de fyllda potatisarna.

Tips!Gillar du stark mat kan du blanda ner 1 tsk chilipulver i fyllningen.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 719 kcal

Protein: 38,4 g

Fett: 28,9 g

Kolhydrat: 87,2 g

Kostfiber: 20,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar