Fylld paprika med nötfärs
Fylld, vegetarisk paprika

Vill du hellre äta vegetariskt, kan du byta ut nötfärsen mot ris och grönsaker.

© Skovdal Nordic

Fylld röd paprika och råmarinerad kål

Vill du gärna äta mer grönsaker i vardagen? Då är fyllda grönsaker en läcker och enkel lösning. Prova exempelvis fylld paprika med nötfärs.

26 februari 2019 av Inge Skovdal

Fylld röd paprika och råmarinerad kål

2 personer

1 vitlöksklyfta
½ dl limesaft
1 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
½ dl vatten
1 msk extra jungfruolja
plus lite till stekning
400 g spetskål
2 paprikor, röda
1 lök, liten
200 g nötfärs, mager
½ msk paprikapulver
20 basilikablad
plus lite till servering
4 kvistar oregano
1 msk tomatpuré
1 tsk havssalt
200 g morötter
60 g cheddarost

Så lagar du fylld paprika med tillbehör

  • Blanda hackad vitlök, limesaft, vinäger, socker, vatten och 1 msk olja till en marinad, tills sockret är upplöst.
  • Skär spetskål och häll marinaden över. Låt det dra.
  • Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhusen.
  • Stek finhackad lök i olja och tillsätt färsen. Blanda i paprikapulver samt hackad basilika och oregano. Tillsätt salt, tomatpuré och rivna morötter.
  • Fyll paprikorna med köttfyllningen och toppa med riven ost. Baka dem i ca 15 min på 200 grader, eller tills toppen har blivit brun.
  • Servera paprikorna med råmarinerad kål till och strö basilikablad över.

Tips! Gillar du stark mat kan du blanda i 1 tsk chilipulver i fyllningen.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 543 kcal
Protein: 36,5 g
Fett: 27,5 g
Kolhydrater: 43,2 g
Kostfibrer: 9,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar