Fylld paprika med nötfärs
Fylld, vegetarisk paprika

Vill du hellre äta vegetariskt, kan du byta ut nötfärsen mot ris och grönsaker.

© Skovdal Nordic

Fylld röd paprika och råmarinerad kål

Vill du gärna äta mer grönsaker i vardagen? Då är fyllda grönsaker en läcker och enkel lösning. Prova exempelvis fylld paprika med nötfärs.

Fylld röd paprika och råmarinerad kål

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

1 vitlöksklyfta

½ dl limesaft

1 msk vitvinsvinäger

1 msk socker

½ dl vatten

1 msk extra jungfruolja plus lite till stekning

400 g spetskål

2 paprikor, röda

1 lök, liten

200 g nötfärs, mager

½ msk paprikapulver

20 basilikablad plus lite till servering

4 kvistar oregano

1 msk tomatpuré

1 tsk havssalt

200 g morötter

60 g cheddarost

Så lagar du fylld paprika med tillbehör

  • Blanda hackad vitlök, limesaft, vinäger, socker, vatten och 1 msk olja till en marinad, tills sockret är upplöst.
  • Skär spetskål och häll marinaden över. Låt det dra.
  • Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhusen.
  • Stek finhackad lök i olja och tillsätt färsen. Blanda i paprikapulver samt hackad basilika och oregano. Tillsätt salt, tomatpuré och rivna morötter.
  • Fyll paprikorna med köttfyllningen och toppa med riven ost. Baka dem i ca 15 min på 200 grader, eller tills toppen har blivit brun.
  • Servera paprikorna med råmarinerad kål till och strö basilikablad över.

Tips! Gillar du stark mat kan du blanda i 1 tsk chilipulver i fyllningen.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 543 kcal

Protein: 36,5 g

Fett: 27,5 g

Kolhydrat: 43,2 g

Kostfiber: 9,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar