Fylld röd paprika och råmarinerad kål

35 minuter
543 kcal

Vill du gärna äta mer grönsaker i vardagen? Då är fyllda grönsaker en läcker och enkel lösning. Prova exempelvis fylld paprika med nötfärs.

Fylld paprika med nötfärs

FYLLD, VEGETARISK PAPRIKA Vill du hellre äta vegetariskt, kan du byta ut nötfärsen mot ris och grönsaker.

© Skovdal Nordic

Fylld röd paprika och råmarinerad kål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl limesaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • ½ dl vatten
  • 1 msk extra jungfruolja plus lite till stekning
  • 400 g spetskål
  • 2 paprikor, röda
  • 1 lök, liten
  • 200 g nötfärs, mager
  • ½ msk paprikapulver
  • 20 basilikablad plus lite till servering
  • 4 kvistar oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk havssalt
  • 200 g morötter
  • 60 g cheddarost

Så lagar du fylld paprika med tillbehör

  • Blanda hackad vitlök, limesaft, vinäger, socker, vatten och 1 msk olja till en marinad, tills sockret är upplöst.

  • Skär spetskål och häll marinaden över. Låt det dra.

  • Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhusen.

  • Stek finhackad lök i olja och tillsätt färsen. Blanda i paprikapulver samt hackad basilika och oregano. Tillsätt salt, tomatpuré och rivna morötter.

  • Fyll paprikorna med köttfyllningen och toppa med riven ost. Baka dem i ca 15 min på 200 grader, eller tills toppen har blivit brun.

  • Servera paprikorna med råmarinerad kål till och strö basilikablad över.

TIPS! Gillar du stark mat kan du blanda i 1 tsk chilipulver i fyllningen.