Fylld röd paprika och råmarinerad kål

30 minuter
543 kcal

Vill du gärna äta mer grönsaker i vardagen? Då är fyllda grönsaker en läcker och enkel lösning. Prova exempelvis fylld paprika med nötfärs.

Fylld paprika med nötfärs

FYLLD PAPRIKA – Vill du hellre äta vegetariskt, kan du byta ut nötfärsen mot ris och grönsaker.

© Skovdal Nordic

Fylld röd paprika och råmarinerad kål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl limesaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • ½ dl vatten
  • 1 msk extra jungfruolja plus lite till stekning
  • 400 g spetskål
  • 2 paprikor, röda
  • 1 lök, liten
  • 200 g nötfärs, mager
  • ½ msk paprikapulver
  • 20 basilikablad plus lite till servering
  • 4 kvistar oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk havssalt
  • 200 g morötter
  • 60 g cheddarost

Så lagar du fylld paprika med tillbehör

  • Blanda hackad vitlök, limesaft, vinäger, socker, vatten och 1 msk olja till en marinad, tills sockret är upplöst.
  • Skär spetskål och häll marinaden över. Låt det dra.
  • Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhusen.
  • Stek finhackad lök i olja och tillsätt färsen. Blanda i paprikapulver samt hackad basilika och oregano. Tillsätt salt, tomatpuré och rivna morötter.
  • Fyll paprikorna med köttfyllningen och toppa med riven ost. Baka dem i ca 15 min på 200 grader, eller tills toppen har blivit brun.
  • Servera paprikorna med råmarinerad kål till och strö basilikablad över.

TIPS! Gillar du stark mat kan du blanda i 1 tsk chilipulver i fyllningen.

LÄS OCKSA: Våra favoritrecept med paprika