Så här lätt gör du dina egna jordärtskockschips

40 minuter

Gör en lite nyttigare version genom att rosta de tunna jordärtskocksskivorna i ugnen istället för i en kastrull med frityrolja. Chipsen blir fortfarande spröda och smakar gott som de är med en dipp eller som topping på en soppa.

Jordärtskockschips

JORDÄRTSKOCKSCHIPS – Jordärtskockschips är enkla att laga själv i ugnen, och de är perfekta som snacks – både som de är eller med en dressing.

© iStock

Hemgjorda jordärtskockschips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g Jordärtskockor
  • Havssalt
  • Extra virgin olivolja

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Tvätta och skrubba jordärtskockorna helt rena med en borste eller svamp.
  • Riv dem i tunna skivor med ett mandolinjärn eller en potatisskalare.
  • Vänd skivorna i olja och salt.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka dem i 20-25 minuter, vänd dem under tiden.
  • Låt dem ev svalna på en bit hushållspapper.
  • Ät de spröda chipsen med dipp eller strö dem över en soppa.

TIPS! Låt dig inte avskräckas av att de kan vara lite besvärliga att skala. Skalet kan ätas så du kan bara låta det sitta på. Men skrubba dem ordentligt, så du får bort alla jordrester. Och köp helst ekologiska jordärtskockor.