Fiskbiffar med tillbehör
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Tid totalt: 45 minuter
INGREDIENSER
Sellerifrites
½ rotselleri, ca 350 g
Extra jungfruolja
1 näve bredbladig persilja
Grönt
1 squash
2 morötter
½ msk limesaft
1 tsk honung
Lite havssalt
1 näve dill
Fiskbullar
300 g torsk eller annan vit fisk
½ dl ärter
½ dl dill och persilja
1 ägg, litet
1 tsk havssalt
½ tsk svartpeppar, färskmalen
Currydipp
1 dl kvarg
1 tsk curry
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen
2 msk gräslök
Så lagar du fiskbiffar med tillbehör
Skala selleri och skär den som pommes frites. Lägg dem på bakplåtspapper, ringla 1 tsk olja över, toppa med hackad persilja och baka i 25–30 min på 200°C.
- Dela squashen på längden och skär i tunna skivor. Strimla morötterna tunt på t ex ett mandolinjärn. Blanda morötter och squash med limesaft, honung, salt och dill.
- Skär fisken i tärningar och blanda med ärter, ägg, salt, peppar och hackade örtkryddor. Stek fiskbiffarna i 1 msk olja i en panna.
- Rör ihop kvarg med curry, salt, peppar och gräslök.
- Servera fiskbiffar och sallad med selleri-pommes och currydipp.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 415 kcal
Protein: 45 g
Fett: 13,6 g
Kolhydrat: 34,3 g
Kostfiber: 11,5 g