Fiskbiffar med selleri-pommes, grönt och currydipp

45 minuter
415 kcal

Fiskbiffar är en hit i många barnfamiljer. Och av goda skäl. Fiskbiffar är nämligen både sunda och smakar fantastiskt. Prova vårt recept på gröna torskfiskbiffar med spröda selleri­frites och currydipp.

Fiskbiffar med tillbehör

Fiskbiffar med tillbehör

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Sellerifrites

  • ½ rotselleri, ca 350 g
  • Extra jungfruolja
  • 1 näve bredbladig persilja

Grönt

  • 1 squash
  • 2 morötter
  • ½ msk limesaft
  • 1 tsk honung
  • Lite havssalt
  • 1 näve dill

Fiskbullar

  • 300 g torsk eller annan vit fisk
  • ½ dl ärter
  • ½ dl dill och persilja
  • 1 ägg, litet
  • 1 tsk havssalt
  • ½ tsk svartpeppar, färskmalen

Currydipp

  • 1 dl kvarg
  • 1 tsk curry
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 2 msk gräslök

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Skala selleri och skär den som pommes frites. Lägg dem på bakplåtspapper, ringla 1 tsk olja över, toppa med hackad persilja och baka i 25–30 min på 200°C.

  • Dela squashen på längden och skär i tunna skivor. Strimla morötterna tunt på t ex ett mandolinjärn. Blanda morötter och squash med limesaft, honung, salt och dill.

  • Skär fisken i tärningar och blanda med ärter, ägg, salt, peppar och hackade örtkryddor. Stek fiskbiffarna i 1 msk olja i en panna.

  • Rör ihop kvarg med curry, salt, peppar och gräslök.

  • Servera fiskbiffar och sallad med selleri-pommes och currydipp.

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?