Fiskbiffar med tillbehör
© Skovdal Nordic

Fiskbiffar med selleri-pommes, grönt och currydipp

Fiskbiffar är en hit i många barnfamiljer. Och av goda skäl. Fiskbiffar är nämligen både sunda och smakar fantastiskt. Prova vårt recept på gröna torskfiskbiffar med spröda selleri­frites och currydipp.

Fiskbiffar med tillbehör

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

Sellerifrites

½ rotselleri, ca 350 g

Extra jungfruolja

1 näve bredbladig persilja

Grönt

1 squash

2 morötter

½ msk limesaft

1 tsk honung

Lite havssalt

1 näve dill

Fiskbullar

300 g torsk eller annan vit fisk

½ dl ärter

½ dl dill och persilja

1 ägg, litet

1 tsk havssalt

½ tsk svartpeppar, färskmalen

Currydipp

1 dl kvarg

1 tsk curry

Havssalt

Svartpeppar, färskmalen

2 msk gräslök

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Skala selleri och skär den som pommes frites. Lägg dem på bakplåtspapper, ringla 1 tsk olja över, toppa med hackad persilja och baka i 25–30 min på 200°C.

  • Dela squashen på längden och skär i tunna skivor. Strimla morötterna tunt på t ex ett mandolinjärn. Blanda morötter och squash med limesaft, honung, salt och dill.
  • Skär fisken i tärningar och blanda med ärter, ägg, salt, peppar och hackade örtkryddor. Stek fiskbiffarna i 1 msk olja i en panna.
  • Rör ihop kvarg med curry, salt, peppar och gräslök.
  • Servera fiskbiffar och sallad med selleri-pommes och currydipp.

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?

Näringsinnehåll per person:

Energi: 415 kcal

Protein: 45 g

Fett: 13,6 g

Kolhydrat: 34,3 g

Kostfiber: 11,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar