Torskbiffar med kräftstjärtar & kinarädisor

30 minuter
600 kcal

Saknar du inspiration till läckra fiskrätter? Prova då våra supergoda fiskbiffar.

Fiskbiffar

ÄTER DU TILLRÄCKLIGT MED FISK? Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Fiskbiffar med kinarädisor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ rödlök
  • ½ röd chili
  • 1 knippe gräslök
  • 1 ekologisk lime
  • 400 g torsk
  • Havssalt
  • 100 g kräftstjärtar
  • 3 msk olivolja
  • ½ kinarädisa
  • 1 lime, saften
  • 1 msk honung

Till servering:

  • Lite koriander
  • Sesamfrön
  • ½ röd chili
  • 1 lime

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Hacka rödlök, röd chili och gräslök fint.
  • Riv av limeskalet, skär bort den vitan hinnan och hacka fruktköttet.
  • Skär torsken i mindre bitar.
  • Lägg allt i en matberedare och mixa till en färs. Smaksätt med salt och tillsätt till sist kräftstjärtarna.
  • Stek torskbiffarna i 1 msk olja på mediumvärme. Vänd inte förrän du har fått en fin stekyta, annars faller de isär.
  • Skala kinarädisan och skär den fint i ”nudelstrimlor”.
  • Blanda 4 msk olivolja med limesaft och honung och vänd runt rädisan i dressingen.
  • Lägg upp torskbiffar och rädisnudlar på två tallrikar och servera med färsk koriander, sesamfrön, chili och limeklyftor.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background