Torskbiffar med kräftstjärtar & kinarädisor

30 minuter
600 kcal

Saknar du inspiration till läckra fiskrätter? Prova då våra supergoda fiskbiffar.

Fiskbiffar

ÄTER DU TILLRÄCKLIGT MED FISK? Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Fiskbiffar med kinarädisor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ rödlök
  • ½ röd chili
  • 1 knippe gräslök
  • 1 ekologisk lime
  • 400 g torsk
  • Havssalt
  • 100 g kräftstjärtar
  • 3 msk olivolja
  • ½ kinarädisa
  • 1 lime, saften
  • 1 msk honung

Till servering:

  • Lite koriander
  • Sesamfrön
  • ½ röd chili
  • 1 lime

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Hacka rödlök, röd chili och gräslök fint.
  • Riv av limeskalet, skär bort den vitan hinnan och hacka fruktköttet.
  • Skär torsken i mindre bitar.
  • Lägg allt i en matberedare och mixa till en färs. Smaksätt med salt och tillsätt till sist kräftstjärtarna.
  • Stek torskbiffarna i 1 msk olja på mediumvärme. Vänd inte förrän du har fått en fin stekyta, annars faller de isär.
  • Skala kinarädisan och skär den fint i ”nudelstrimlor”.
  • Blanda 4 msk olivolja med limesaft och honung och vänd runt rädisan i dressingen.
  • Lägg upp torskbiffar och rädisnudlar på två tallrikar och servera med färsk koriander, sesamfrön, chili och limeklyftor.