Njut av sunda fiskbiffar med en härlig örtkryddsallad.

Fiskbiffar med örtkryddsallad

Färska fiskbiffar med massor av kryddörter och en härligt krispig sallad.

16 juli 2013 av I FORM

4 personer

200 g björnbär
4 tsk ljust råsocker
½ vaniljstång
600 g torskfilé
Havssalt
1 ägg
Extra jungfruolivolja till stekning
Örtkryddor: 2 små buntar dill, 1 liten bunt gräslök, 1 liten bunt basilika, 1 liten bunt bladpersilja, 1 liten bunt dragon,
1 kruka vattenkrasse
100 g späda salladsblad


Sauce verte

En portion av ovanstående örtkryddor
4 msk majonnäs
1,5 dl kesella
Lite limesaft
Nymalen svartpeppar


Tillbehör: Rostade rågbrödsstavar (av 1 skiva bröd) och limeklyftor


  • Skölj bären och lägg upp dem i portioner eller i ett glas tillsammans med socker och vaniljstång. Ställ dem i kylskåpet i minst 4 timmar.
  • Hacka fisken i en mixer eller för hand med kniv. Blanda färsen med lite salt och ägg.
  • Hacka den ena bunten dill och gräslök och blanda i det i färsen. Ställ den i kylskåpet i 30 minuter. Skölj och torka salladen grundligt.
  • Dela resten av örtkryddorna och blanda ena delen med salladen. Resten hackas.
  • Blanda majonnäs med kesella och blanda i örtkryddorna och smaka av med salt, peppar och lime. Ställ det kallt.
  • Forma fiskbiffar och stek dem på medelvärme i cirka 10 minuter. Ställ in dem i ugnen på 120 grader, så att de håller sig varma medan du lägger upp salladen och örtkryddorna med björnbär vid sidan, sauce verte, rågbrödsstavar och lime.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar