Njut av sunda fiskbiffar med en härlig örtkryddsallad.

Fiskbiffar med örtkryddsallad

Färska fiskbiffar med massor av kryddörter och en härligt krispig sallad.

16 juli 2013 av I FORM-redaktionen

Fiskbiffar med örtkryddsallad

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 5 timmar - Dragtid: 4, 5 timmar

INGREDIENSER

200 g björnbär

4 tsk ljust råsocker

½ vaniljstång

600 g torskfilé

Havssalt

1 ägg

Extra jungfruolivolja till stekning

Örtkryddor

2 knippa dill

1 knippa gräslök

1 knippa basilika

1 knippa bladpersilja

1 knippa dragon

1 kruka vattenkrasse

100 g späda salladsblad

Sauce verte

1 portion av ovanstående örtkryddor

4 msk majonnäs

1,5 dl kesella

Lite limesaft

Nymalen svartpeppar

Tillbehör

Rostade rågbrödsstavar (av 1 skiva bröd)

limeklyftor

Tillagning

  • Skölj bären och lägg upp dem i portioner eller i ett glas tillsammans med socker och vaniljstång. Ställ dem i kylskåpet i minst 4 timmar.
  • Hacka fisken i en mixer eller för hand med kniv. Blanda färsen med lite salt och ägg.
  • Hacka den ena bunten dill och gräslök och blanda i det i färsen. Ställ den i kylskåpet i 30 minuter. Skölj och torka salladen grundligt.
  • Dela resten av örtkryddorna och blanda ena delen med salladen. Resten hackas.
  • Blanda majonnäs med kesella och blanda i örtkryddorna och smaka av med salt, peppar och lime. Ställ det kallt.
  • Forma fiskbiffar och stek dem på medelvärme i cirka 10 minuter. Ställ in dem i ugnen på 120 grader, så att de håller sig varma medan du lägger upp salladen och örtkryddorna med björnbär vid sidan, sauce verte, rågbrödsstavar och lime.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar

näringsinnehåll per person

Protein: 38,6 g

Fett: 17,6 g

Kolhydrat: 32,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar