Fiskbiffar med örtkryddsallad

5 timmar

Färska fiskbiffar med massor av kryddörter och en härligt krispig sallad.

Njut av sunda fiskbiffar med en härlig örtkryddsallad.

Fiskbiffar med örtkryddsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g björnbär
  • 2 tsk ljust råsocker
  • ¼ vaniljstång
  • 300 g torskfilé
  • Havssalt
  • ½ ägg
  • Extra jungfruolivolja till stekning

Örtkryddor

  • 1 knippa dill
  • ½ knippa gräslök
  • ½ knippa basilika
  • ½ knippa bladpersilja
  • ½ knippa dragon
  • ½ kruka vattenkrasse
  • 50 g späda salladsblad

Sauce verte

  • ½ portion av ovanstående örtkryddor
  • 2 msk majonnäs
  • ½ dl kesella
  • Lite limesaft
  • Nymalen svartpeppar

Tillbehör

  • Rostade rågbrödsstavar (av 1 skiva bröd)
  • limeklyftor

Tillagning

  • Skölj bären och lägg upp dem i portioner eller i ett glas tillsammans med socker och vaniljstång. Ställ dem i kylskåpet i minst 4 timmar.

  • Hacka fisken i en mixer eller för hand med kniv. Blanda färsen med lite salt och ägg.

  • Hacka den ena bunten dill och gräslök och blanda i det i färsen. Ställ den i kylskåpet i 30 minuter. Skölj och torka salladen grundligt.

  • Dela resten av örtkryddorna och blanda ena delen med salladen. Resten hackas.

  • Blanda majonnäs med kesella och blanda i örtkryddorna och smaka av med salt, peppar och lime. Ställ det kallt.

  • Forma fiskbiffar och stek dem på medelvärme i cirka 10 minuter. Ställ in dem i ugnen på 120 grader, så att de håller sig varma medan du lägger upp salladen och örtkryddorna med björnbär vid sidan, sauce verte, rågbrödsstavar och lime.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar