Fiskbiffar med tillbehör

40 minuter
474 kcal

Äter du tillräckligt med fisk? Med I FORMs recept på fiskbiffar kommer du att älska dina fiskdagar.

Tallrik med fiskbiffar, sallad och citron.

Fiskbiffar med sallad och lökkompott

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 stor rödlök
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 msk vitvinsvinäger/äppelcidervinäger
  • Havssalt, svartpeppar och gyllene rörsocker
  • 300 g färs av rent fiskkött, torsk eller annan mager vit fisk
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 1 msk smör
  • 1 radicchiosallad (är radicchio för bitter, så byt ut hälften mot en mer neutral sallad)
  • 2 msk dressing
  • Ett par dillkvistar
  • Citron

Dressing

  • 1 msk grov dijonsenap
  • dl vitvins-/äppelcidervinäger
  • 2 dl extra jungfruolja

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Skala löken och skär i fina skivor/ringar.

  • Stek dessa mjuka och blanka i olja, späd med vinäger och låt sjuda i 5 minuter.

  • Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.

  • Blanda fiskfärsen med ägg och smaka av med finriven lök, salt och peppar.

  • Värm oljan i en nonstickpanna, lägg i smör och låt brusa upp.

  • Ta pannan från värmen och forma fiskbiffar med en sked.

  • Stek dem gyllene på bägge sidorna på medelvärme.

  • Skär bort botten av salladen, dela den, skölj och slunga den ren och torr.

  • Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.

  • Servera salladsbladen med dressing, fiskbullar, dill, lökkompott och citron.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar