Tallrik med fiskbiffar, sallad och citron.
© wichmann+bendtsen

Fiskbiffar med tillbehör

Äter du tillräckligt med fisk? Med I FORMs recept på fiskbiffar kommer du att älska dina fiskdagar.

10 juli 2016 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Fiskbiffar med sallad och lökkompott

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

1 stor rödlök

2 tsk extra jungfruolja

2 msk vitvinsvinäger/äppelcidervinäger

Havssalt, svartpeppar och gyllene rörsocker

300 g färs av rent fiskkött, torsk eller annan mager vit fisk

1 ägg

1 schalottenlök

2 msk extra jungfruolja

1 msk smör

1 radicchiosallad (är radicchio för bitter, så byt ut hälften mot en mer neutral sallad)

2 msk dressing

Ett par dillkvistar

Citron

Dressing

1 msk grov dijonsenap

0,5 dl vitvins-/äppelcidervinäger

2 dl extra jungfruolja

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Skala löken och skär i fina skivor/ringar.

  • Stek dessa mjuka och blanka i olja, späd med vinäger och låt sjuda i 5 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.
  • Blanda fiskfärsen med ägg och smaka av med finriven lök, salt och peppar.
  • Värm oljan i en nonstickpanna, lägg i smör och låt brusa upp.
  • Ta pannan från värmen och forma fiskbiffar med en sked.
  • Stek dem gyllene på bägge sidorna på medelvärme.
  • Skär bort botten av salladen, dela den, skölj och slunga den ren och torr.
  • Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladsbladen med dressing, fiskbullar, dill, lökkompott och citron.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar

Näringsinnehåll i fiskbiffarmed tillbehör per portion

Energi: 474 kcal

Protein: 33,6 g

Fett: 34,3 g

Kolhydrat: 9,6 g

Kostfiber: 1,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar