Tallrik med fiskbiffar, sallad och citron.
© wichmann+bendtsen

Fiskbiffar med tillbehör

Äter du tillräckligt med fisk? Med I FORMs recept på fiskbiffar kommer du att älska dina fiskdagar.

10 juli 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Fiskbiffar med sallad och lökkompott

2 personer

1 stor rödlök
2 tsk extra jungfruolja
2 msk vitvinsvinäger/äppelcidervinäger

Havssalt, svartpeppar och gyllene rörsocker
300 g färs av rent fiskkött, torsk eller annan mager vit fisk
1 ägg
1 schalottenlök

2 msk extra jungfruolja
1 msk smör
1 radicchiosallad (är radicchio för bitter, så byt ut hälften mot en mer neutral sallad)
2 msk dressing
Ett par dillkvistar

Citron

Dressing

1 msk grov dijonsenap
0,5 dl vitvins-/äppelcidervinäger
2 dl extra jungfruolja

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Skala löken och skär i fina skivor/ringar. 
  • Stek dessa mjuka och blanka i olja, späd med vinäger och låt sjuda i 5 minuter. 
  • Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.
  • Blanda fiskfärsen med ägg och smaka av med finriven lök, salt och peppar. 
  • Värm oljan i en nonstickpanna, lägg i smör och låt brusa upp. 
  • Ta pannan från värmen och forma fiskbiffar med en sked.
  • Stek dem gyllene på bägge sidorna på medelvärme. 
  • Skär bort botten av salladen, dela den, skölj och slunga den ren och torr. 
  • Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. 
  • Servera salladsbladen med dressing, fiskbullar, dill, lökkompott och citron.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar

Näringsinnehåll i fiskbiffar med tillbehör per portion

Energi: 474 kcal
Protein: 33,6 g
Fett: 34,3 g
Kolhydrater: 9,6 g
Kostfiber: 1,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar