Currysoppa med kyckling och ris

30 minuter
606 kcal

Mustig och krämig soppa som värmer kroppen. Den kan vara klar på en halvtimme och du får i dig massor av grönsaker.

Currysoppa med kyckling och ris

CURRYSOPPA – en matig rätt som tillfredsställer både mage och smaklökar.

© wichmann+bendtsen

Currysoppa med kyckling och ris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 buljongtärning
  • 300 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 3 fett vitlök
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk ingefära
  • 6 dl vatten, ev kokvatten från kycklingen
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl kokosmjölk
  • Limesaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 150 g champinjoner
  • 150 g broccoli
  • 150 g morot
  • 1 paprika
  • 2 vårlökar
  • 4 skiva kalkonbacon
  • 2 dl kokt råris
  • Bredbladig persilja eller koriander

Så här gör du

  • Om du inte har något kokt ris kvar, börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Koka kycklingen i rikligt med vatten med buljongtärningen i 20 minuter. Stäng av värmen.
  • Skär blomkålen i buketter, lök och vitlök i stora tärningar och ingefära i små bitar. Fräs i olja i en stor stekpanna tillsammans med curryn. Tillsätt vatten - använd eventuellt kokvattnet från kycklingen - och låt sjuda under lock i 10 min tills blomkålen är helt mjuk.
  • Mixa soppan och häll i kokosmjölken. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  • Skär grönsakerna i små bitar och lägg i soppan. Låt sjuda i 5-10 minuter.
  • Plocka kycklingen i mindre bitar och stek baconet knaprigt i stekpannan.
  • Servera soppan i djupa tallrikar. Toppa med ris, kyckling, bacon och färska örter.

TIPS Du kan utelämna riset och lägga persikor i soppan istället.