Om du inte har något kokt ris kvar, börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Koka kycklingen i rikligt med vatten med buljongtärningen i 20 minuter. Stäng av värmen.
Skär blomkålen i buketter, lök och vitlök i stora tärningar och ingefära i små bitar. Fräs i olja i en stor stekpanna tillsammans med curryn. Tillsätt vatten - använd eventuellt kokvattnet från kycklingen - och låt sjuda under lock i 10 min tills blomkålen är helt mjuk.
Mixa soppan och häll i kokosmjölken. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
Skär grönsakerna i små bitar och lägg i soppan. Låt sjuda i 5-10 minuter.
Plocka kycklingen i mindre bitar och stek baconet knaprigt i stekpannan.
Servera soppan i djupa tallrikar. Toppa med ris, kyckling, bacon och färska örter.
TIPS Du kan utelämna riset och lägga persikor i soppan istället.