Bakad potatis med burritofyllning

70 minuter
504 kcal

Ett fyrverkeri till måltid, där smak och nyttiga ämnen sprakar. Den är fylld med protein, nyttigt fett och mättande fibrer.

Fylld bakad potatis

FYLLD BAKAD POTATIS Här har vi låtit bakpotatisen agera tacoskal. Mums!

© wichmann+bendtsen

Ugnsbakad potatis med burritofyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 bakpotatis
  • ½ burk svarta bönor
  • 1½ dl het salsa, färdigköpt
  • ½ burk majs
  • ½ vårlök
  • 1 msk jalapeño eller 1 färsk chili
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 msk creme fraiche, 9 %
  • 1 avokador
  • ½ knippe koriander
  • ½ lime, saften

Mangosalsa:

  • ½ mango
  • 125 g körbärstomater
  • ½ paprika
  • ½ knippe koriander
  • ½ liten rödlök
  • 1 msk jalapeño eller 1 färsk chili
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Stick hål i potatisen med en gaffel och baka cirka 1 tim tills den är genombakad.
  • Lägg bönor, salsa, majs, finskuren vårlök och jalapeño i en kastrull och låt det sjuda i 10 min vid medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
  • Gör salsa genom att tärna mango och tomater och hacka paprika, koriander, rödlök och jalapeño fint. Blanda med de övriga ingredienserna till salsan och låt vila i 10-15 min.
  • Skär ett kryss i de färdigbakade potatisarna, lägg i bönfyllningen och toppa med creme fraiche. Servera med avokado, färsk koriander, limesaft och mangosalsa.

TIPS Torka potatisen helt torr med hushållspap- per efter att du har tvät- tat den. Annars är det svårt att få den spröd.

TIPS Använd en potatissticka för att se om potatisen är färdig. När den lätt går igenom utan motstånd är potatisen klar.