Stekta fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis

25 minuter
628 kcal

Smaka på I FORMs version av goda fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis!

Fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis

EN FAVORIT – på veckans fiskdag. Mums!

© wichmann+bendtsen

Stekta fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 potatis
  • 1 stort ägg
  • 350 g torsk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ekologisk citron, skalet
  • 2 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ dl mjölk
  • 1 liten gul lök
  • Persilja
  • Dill
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Färsk dill

Stuvad spetskål:

  • 300 g spetskål
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl kaffegrädde, 9 %
  • 3 msk majsstärkelse t ex maizena
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka potatisen i cirka 15 min.
  • Kör ägg, torsk, mjöl, citron, salt, peppar, mjölk, lök och örter till en jämn massa i en matberedare.
  • Forma biffarna med en sked och stek i olja på medelvärme i cirka 5 min på varje sida.
  • Skär spetskålen i grova bitar. Lägg i kokande vatten i 2 min, häll kokande vatten över och häll av i en sil.
  • Blanda grädde, mjölk, majsstärkelse, salt och peppar i en kastrull. Koka upp tills det tjocknar och vänd ner kålen. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera fiskbiffarna med kokt potatis, stuvad spetskål och ev lite färsk dill och citronsaft på toppen.

TIPS! Du kan också använda hälften lax och hälften torsk Det är supergott!

TIPS! Du kan naturligtvis också äta färsk spetskål istället för att stuva kålen. Isåfall kan du servera rätten med en klick remouladsås.

LÄS OCKSÅ: 10 recept på fiskbiffar