Stekta fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis

25 minuter
628 kcal

Smaka på I FORMs version av goda fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis!

Fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis

EN FAVORIT – på veckans fiskdag. Mums!

© wichmann+bendtsen

Stekta fiskbiffar med stuvad spetskål och potatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 potatis
  • 1 stort ägg
  • 350 g torsk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ekologisk citron, skalet
  • 2 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ dl mjölk
  • 1 liten gul lök
  • Persilja
  • Dill
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Färsk dill

Stuvad spetskål:

  • 300 g spetskål
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl kaffegrädde, 9 %
  • 3 msk majsstärkelse t ex maizena
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka potatisen i cirka 15 min.
  • Kör ägg, torsk, mjöl, citron, salt, peppar, mjölk, lök och örter till en jämn massa i en matberedare.
  • Forma biffarna med en sked och stek i olja på medelvärme i cirka 5 min på varje sida.
  • Skär spetskålen i grova bitar. Lägg i kokande vatten i 2 min, häll kokande vatten över och häll av i en sil.
  • Blanda grädde, mjölk, majsstärkelse, salt och peppar i en kastrull. Koka upp tills det tjocknar och vänd ner kålen. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera fiskbiffarna med kokt potatis, stuvad spetskål och ev lite färsk dill och citronsaft på toppen.

TIPS! Du kan också använda hälften lax och hälften torsk Det är supergott!

TIPS! Du kan naturligtvis också äta färsk spetskål istället för att stuva kålen. Isåfall kan du servera rätten med en klick remouladsås.

LÄS OCKSÅ: 10 recept på fiskbiffar


De mest lästa artiklarna just nu
Sömn

SCHEMA: Så mycket sömn behöver du

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Superfood

Kan du inte heller få ut kärnorna? Vi hjälper dig här!

Yogaövningar

Krigare 2

Hälsa

TOPP 10: De bästa källorna till kalium

Dieter

Gå ner i vikt med I FORM Kostplan 1500 kcal

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Hälsa

Varför kan jag inte skilja på höger och vänster?

Nyttig mat

Så räknar du om gram till dl

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen