½
knippa
bladpersilja, motsvarande i hackad form: 4 msk till stekningen och 4 msk som garnering
1
msk
jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
1
dl
vitt vin, alternativt grönsaksbuljong eller vatten
½
burk
körsbärstomater, alternativt krossade tomater
Sidosallad
½
näve
frisésallad
½
näve
radicchiosallad
100
g
tomater: körsbärs-, san marzano- eller cocktail-tomater
½
dl
jungfruolivolja
¼
dl
rödvinsvinäger
Havssalt och nymalen svartpeppar
Så gör du
Koka pastan i 4 liter vatten med 4 tsk salt.
Skölj musslorna och lägg dem i en skål med kallt vatten och lite salt.
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem jättetunt, gärna på ett snittjärn. Hacka chilin fint.
Skölj och slunga persiljan torr, hacka den fint och dela upp den i två delar. Bryn vitlöken i en matsked olivolja, tillsätt chili och sist persilja. Salta och peppra lätt.
Häll bort vattnet från musslorna.
Kassera dem som är öppna och inte stänger sig när du knackar lätt på dem.
Lägg musslorna i pannan och häll vitt vin över.
Låt nu vätskan koka upp tills musslorna öppnar sig.
De musslor som inte öppnar sig ska kastas.
Tillsätt tomaterna och låt dem bli ordentligt varma.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med musslor och tomat. Lägg upp och strö över persilja.
Skölj och slunga salladen torr och lägg den i en skål med halva tomater.
Vispa ihop dressingen och droppa cirka 1 msk per person över salladen.