Nyttiga recept Lunch Sallad med... Sallad med bakad blomkål och falafel 30 minuter 463 kcal Efter en tur i ugnen blir blomkålen som godis – mjuk och läcker. Om du har en airfryer kan du också tillaga den i den. Av Maria Christensen 22 juni 2024 SALLAD MED BAKAD BLOMKÅL OCH FALAFEL – kan tillagas på 30 min. © wichmann+bendtsen Sallad med bakad blomkål och falafel Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 500 blomkål 1 msk extra virgin olivolja 1 tsk havssalt Svartpeppar, nymalen 8 falaflar 80 g sallad ¼ äpple 10 g saltade mandlar 30 g fetaost Lite picklad rödlök 2 msk gräslök Dressing: 1 msk extra virgin olivolja 1 tsk senap 1 tsk honung Så här gör du Skär blomkålen i små buketter och vänd med olja, salt och peppar. Baka i ugnen på 200 grader i 15 min. Värm falafeln enligt anvisningarna på förpackningen. Skär salladen i grova bitar, tärna äpplet och hacka mandeln. Bryt fetaosten i mindre bitar. Fördela blomkål, sallad, äpple, mandel, falafel och fetaost på ett fat eller två tallrikar. Skaka ihop ingredienserna till dressingen i en liten glasburk med lock och häll över salladen. Strö över finhackad gräslök. SalladVegetarisk matBlomkål