Sallad med bakad blomkål och falafel

30 minuter
463 kcal

Efter en tur i ugnen blir blomkålen som godis – mjuk och läcker. Om du har en airfryer kan du också tillaga den i den.

Sallad med bakad blomkål och falafel

SALLAD MED BAKAD BLOMKÅL OCH FALAFEL – kan tillagas på 30 min.

© wichmann+bendtsen

Sallad med bakad blomkål och falafel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 blomkål
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 8 falaflar
  • 80 g sallad
  • ¼ äpple
  • 10 g saltade mandlar
  • 30 g fetaost
  • Lite picklad rödlök
  • 2 msk gräslök

Dressing:

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk honung

Så här gör du

  • Skär blomkålen i små buketter och vänd med olja, salt och peppar. Baka i ugnen på 200 grader i 15 min.
  • Värm falafeln enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skär salladen i grova bitar, tärna äpplet och hacka mandeln. Bryt fetaosten i mindre bitar.
  • Fördela blomkål, sallad, äpple, mandel, falafel och fetaost på ett fat eller två tallrikar.
  • Skaka ihop ingredienserna till dressingen i en liten glasburk med lock och häll över salladen. Strö över finhackad gräslök.