Ta fram berber-mattan, den marockanska kudden och te-glasen, för veckans meny osar av Mellanöstern. Se fram emot mat som inte är kryddstark, men som har massor av exotiska smaker från kryddor, grönsaker och örter.
Det marockanska köket är ett paradis för dig som älskar hälsosam mat. Det är fullt av grönsaker, frukt och kryddor, men det används inte mycket rött kött. Istället kommer proteinerna från kyckling och baljväxter som linser och kikärtor.
Vi börjar veckan med kyckling och en härlig sallad med morötter och pärlcouscous.
På tisdagen är det kikärternas tur – den här gången i en kryddig soppa med röda linser och mandel.
Linser står också på menyn dagen därpå i en läcker quinoasallad med bakade morötter, granatäppelkärnor och fetaost.
På torsdag är det fiskdag och då serverar vi en enkel sallad med rökt lax, krispiga kikärtor, avokado, blomkål och jordnötsdressing.
Vi avslutar veckan med couscous med lamm, spenat, tomat och mynta – jättegott! Om du inte gillar lamm kan du byta ut det mot kyckling.
Helgens recept är ett supergott tunnbröd med yoghurt och vitlök.
Det passar perfekt till veckans alla rätter, är supergott med en god hummus och blir också en hit i lunchlådan.
Avrunda måltiderna med ett glas myntate i sann marockansk stil. Det kommer att få dig på gott humör.
Smakliga måltider!
Veckans tips
Välj de grova
Ris och pasta ingår inte i det traditionella marockanska köket. Istället äts det massor av bulgur och couscous. Välj fullkornsvarianterna så får du fler av de sunda och mättande kostfibrerna.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.