Marockansk quinoasallad med ugnsbakade morötter

30 minuter
407 kcal

Vi har skapat en fantastisk quinoasallad, som både är vacker och nyttig. Det är nästan magi!

VACKER OCH GOD SALLAD som enkel och mättande middag!

© wichmann+bendtsen

Marockansk quinoasallad med ugnsbakade morötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g morötter
  • ½ rödlök
  • ½ äpple
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ dl quinoa
  • ½ burk gröna linser
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • 37 g fetaost
  • ½ näve bredbladig persilja

Dressing:

  • 1½ msk ljus tahini
  • ½ dl vatten
  • ½ liten citron, saften
  • ½ tsk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär morötter, äpple och rödlök i önskade storlekar och vänd i olivoljan. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och strö på kryddor.
  • Baka i ca 20 min, eller tills morötterna är möra, men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  • Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen och vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  • Servera de ugnsbakade grönsakerna på ett fat tillsammans med quinoa, linser, smulad fetaost, granatäpplekärnor, grovhackad persilja och dressing.

TIPS! Du kan med fördel göra salladen i god tid innan. Den blir bara godare av att stå och dra lite.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background