Nyttiga recept Middag Marockansk... Marockansk quinoasallad med ugnsbakade morötter 30 minuter 407 kcal Vi har skapat en fantastisk quinoasallad, som både är vacker och nyttig. Det är nästan magi! Av Signe Moesby Leth 21 december 2021 VACKER OCH GOD SALLAD som enkel och mättande middag! © wichmann+bendtsen Marockansk quinoasallad med ugnsbakade morötter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 250 g morötter ½ rödlök ½ äpple ½ msk extra virgin olivolja ½ tsk spiskummin ¼ tsk kanel ¼ tsk cayennepeppar Havssalt Svartpeppar, nymalen ½ dl quinoa ½ burk gröna linser ½ granatäpple, kärnorna 37 g fetaost ½ näve bredbladig persilja Dressing: 1½ msk ljus tahini ½ dl vatten ½ liten citron, saften ½ tsk akaciahonung Havssalt Svartpeppar, nymalen Så gör du Värm ugnen till 200 grader. Skär morötter, äpple och rödlök i önskade storlekar och vänd i olivoljan. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och strö på kryddor. Baka i ca 20 min, eller tills morötterna är möra, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen och vispa ihop ingredienserna till dressingen. Servera de ugnsbakade grönsakerna på ett fat tillsammans med quinoa, linser, smulad fetaost, granatäpplekärnor, grovhackad persilja och dressing. TIPS! Du kan med fördel göra salladen i god tid innan. Den blir bara godare av att stå och dra lite. SalladQuinoaMorot