Marockansk quinoasallad med ugnsbakade morötter

30 minuter
407 kcal

Vi har skapat en fantastisk quinoasallad, som både är vacker och nyttig. Det är nästan magi!

VACKER OCH GOD SALLAD som enkel och mättande middag!

© wichmann+bendtsen

Marockansk quinoasallad med ugnsbakade morötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g morötter
  • ½ rödlök
  • ½ äpple
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ dl quinoa
  • ½ burk gröna linser
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • 37 g fetaost
  • ½ näve bredbladig persilja

Dressing:

  • 1½ msk ljus tahini
  • ½ dl vatten
  • ½ liten citron, saften
  • ½ tsk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär morötter, äpple och rödlök i önskade storlekar och vänd i olivoljan. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och strö på kryddor.
  • Baka i ca 20 min, eller tills morötterna är möra, men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  • Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen och vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  • Servera de ugnsbakade grönsakerna på ett fat tillsammans med quinoa, linser, smulad fetaost, granatäpplekärnor, grovhackad persilja och dressing.

TIPS! Du kan med fördel göra salladen i god tid innan. Den blir bara godare av att stå och dra lite.

Läs också: Därför ska du äta quinoa