Couscous med lamm, morot, tomat och spenat

25 minuter
501 kcal

Prova I FORMs goda recept på couscous med lamm, spenat, morot och tomat. En perfekt rätt till vardagens hektiska dagar!

Couscous med lamm, morot, tomat och spenat

SMARRIG MIDDAG – på nolltid!

© wichmann+bendtsen

Couscous med lamm, morot, tomat och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 125 g lammfilé
  • ¼ gul lök
  • 1 morot
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 1 liten knöl av gurkmejerot
  • 2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1 torkad chili
  • 1 tsk kanel
  • ½ apelsin, saften
  • 60 g fullkornscouscous
  • 3 körbärstomater
  • 50 g babyspenat
  • 1 stjälk mynta
  • 1 msk russin
  • 5 mandlar

Så gör du

  • Torka köttet med papper och skär med i mindre bitar.
  • Tärna lök och skiva morötterna.
  • Stek löken blank i olja i en gryta, och lägg ner morötterna.
  • Riv gurkmejan – du ska använda ungefär en halv tesked riven gurkmeja – och lägg ner det i grytan.
  • Späd med buljong och lägg ner chili och kanel. Pressa apelsinen, och häll saften i grytan. Låt rätten sjuda i cirka 10 min.
  • Lägg ner couscous och rör runt. Håll rätten fuktig med mer buljong, om den saknar vätska. Couscousen är klar på några minuter.
  • Vänd ner halverade tomater, spenat, mynta, russin och rostade mandlar innan servering.

TIPS! Om du inte älskar lamm, kan du lika gärna använda nötkött eller kyckling i rätten.