Kycklingfilé med marockansk morots-couscous-sallad och granatäpple

45 minuter
638 kcal

Ge vardagen ett exotiskt inslag med den här marockanska morotssalladen med couscous, russin och en god, kryddig dressing. En perfekt tillbehör till allt från köttbullar, kyckling, lamm och fisk.

morotssallad med kyckling

MOROTSSALLAD – serverad till en härligt kryddig kyckling

© Betina Hastoft

Kycklingfilé med marockansk morots-couscous-sallad och granatäpple

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 Personer

  • 2 kycklingfiléer med skinn och ben
  • Extra virgin olivolja
  • 1 msk dukkah-kryddor
  • havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ kg morötter, gärna olika färger
  • 1 dl pärlcouscous
  • ¼ l grönsaksbuljong
  • 25 g torkade aprikoser
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ¼ tsk honung
  • 25 g russin
  • ¼ granatäpple
  • ½ näve myntablad
  • ½ näve färsk koriander

Så gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Droppa lite olja på kycklingen och krydda med 1 msk dukkah, salt och peppar.
  • Baka i ca 30 min tills skinnet är sprött och köttet genomstekt.
  • Riv morötterna.
  • Koka couscous i buljong enligt ansvisningen på förpackningen och låt den droppa av. Skär aprikoser i små tärningar.
  • Vispa ihop 2 msk olja, vinäger, den sista skeden dukkah, honung, salt och peppar och vänd morötterna i marinaden.
  • Tillsätt russin och granatäppelkärnor och smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladen till kycklingen.

TIPS Skulle det bli sallad över håller den fint till nästa dag och är perfekt att ha med i matlådan.

TIPS Du kan byta ut vinäger mot citronsaft och en nypa socker. Granat-äppelkärnor kan bytas ut mot apelsin eller äpple, och russin kan ersättas av torkade tranbär.

Artikeln publicerades i I FORM nr. 7/2023